facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚουραμπιέδες με αμύγδαλο
Ab logo
  • Κουραμπιέδες με αμύγδαλο
Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

από Τίνα Webb
Δύσκολη
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

10 μερίδες
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. αμύγδαλα άσπρα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κρόκος αυγού
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 50 ml κονιάκ
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • άχνη ζάχαρη
  • ανθόνερο
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. αμύγδαλα άσπρα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κρόκος αυγού
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 50 ml κονιάκ
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • άχνη ζάχαρη
  • ανθόνερο

Ας μαγειρέψουμε

Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζετε να δουλεύετε το μίγμα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τη βανίλια και την μπέικιν πάουντερ. Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα και τα χονδροκόβετε. Ρίχνετε το κονιάκ και τα αμύγδαλα στο μίγμα του βουτύρου. Σιγά-σιγά προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ζυμώνετε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη. Πλάθετε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε και τους τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά. Όταν τους βγάλετε από το φούρνο τους ραντίζετε με ανθόνερο. Τους πασπαλίζετε με ζάχαρη και τους τοποθετείτε σε στρώσεις.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Χειμώνας
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 10 μερίδες

  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,48 €/ τεμ
    €2,89
    7133482
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,63 €/ κιλ
    €0,65
    7066177
  • 7102443
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,63 €/ κιλ
    €0,65
    7066177