Μαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές
Μέτρια, >60'
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και το βούτυρο, και μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα φλιτζάνι νερό διαλύουμε τον πελτέ, για να φύγει η μυρωδιά της τομάτας, και τον προσθέτουμε μαζί με τον τοματοπολτό και τις κόκκινες πιπεριές ή την πάπρικα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σε μια στενή κατσαρόλα με βαρύ πάτο στρώνουμε 3-4 φύλλα λάχανου τουρσί. Βάζουμε μια στρώση από το χοιρινό μαζί με τη σάλτσα του και συνεχίζουμε με 3-4 στρώσεις φρέσκου λάχανου. Η κατσαρόλα πρέπει να γεμίσει με εναλλάξ στρώσεις από φρέσκο λάχανο και λάχανο τουρσί μαζί με χοιρινό. Τελειώνουμε με 6-7 στρώσεις λάχανου τουρσί. Προσθέτουμε ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
Στύβουμε το λεμόνι, περιχύνουμε με τη μια κουταλιά ελαιόλαδο, το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά και το σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό, μαζί με μια κουταλιά σουρωτό γιαούρτι στην άκρη του πιάτου.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα