Μανιάτικη τάρτα με σπανάκι και σύγκλινο
από Akis Petretzikis

Μέτρια
1'- 30'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 12 μερίδες
- 350 g αλεύρι (και επιπλέον για το αλεύρωμα)(Για τη ζύμη)
- 250 g βούτυρο παγωμένο, σε κύβους (και επιπλέον για το αλεύρωμα)(Για τη ζύμη)
- 40 ml νερό παγωμένο(Για τη ζύμη)
- όσπρια επιλογής σας (για βάρος)(Για τη ζύμη)
- 1 πρέζα αλάτι(Για τη ζύμη)
- 2 κρόκοι αβγού (ο 1 κρόκος αραιωμένος με νερό για το άλειμμα)(Για τη ζύμη)
- 200 g σφέλα ή φέτα σε κομμάτια(Για τη γέμιση)
- 400 g σπανάκι φρέσκο (ή κατεψυγμένο ή μίγμα για πίτα με μυρωδικά)(Για τη γέμιση)
- 200 g σύγκλινο Μάνης, σε κύβους 5 χιλ.(Για τη γέμιση)
- 450 ml κρέμα γάλακτος(Για τη γέμιση)
- 2 αβγά ολόκληρα(Για τη γέμιση)
- 2 κρόκοι αβγών(Για τη γέμιση)
- 40 ml ελαιόλαδο χωρισμένο(Για τη γέμιση)
- 10 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι μοιρασμένο(Για τη γέμιση)
- 1 πρέζα πιπέρι(Για τη γέμιση)
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο(Για τη γέμιση)
- 350 g αλεύρι (και επιπλέον για το αλεύρωμα)(Για τη ζύμη)
- 250 g βούτυρο παγωμένο, σε κύβους (και επιπλέον για το αλεύρωμα)(Για τη ζύμη)
- 40 ml νερό παγωμένο(Για τη ζύμη)
- όσπρια επιλογής σας (για βάρος)(Για τη ζύμη)
- 1 πρέζα αλάτι(Για τη ζύμη)
- 2 κρόκοι αβγού (ο 1 κρόκος αραιωμένος με νερό για το άλειμμα)(Για τη ζύμη)
- 200 g σφέλα ή φέτα σε κομμάτια(Για τη γέμιση)
- 400 g σπανάκι φρέσκο (ή κατεψυγμένο ή μίγμα για πίτα με μυρωδικά)(Για τη γέμιση)
- 200 g σύγκλινο Μάνης, σε κύβους 5 χιλ.(Για τη γέμιση)
- 450 ml κρέμα γάλακτος(Για τη γέμιση)
- 2 αβγά ολόκληρα(Για τη γέμιση)
- 2 κρόκοι αβγών(Για τη γέμιση)
- 40 ml ελαιόλαδο χωρισμένο(Για τη γέμιση)
- 10 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι μοιρασμένο(Για τη γέμιση)
- 1 πρέζα πιπέρι(Για τη γέμιση)