Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜαραθοπιτάκια με αμύγδαλο
Ab logo
  • Μαραθοπιτάκια με αμύγδαλο

Μαραθοπιτάκια με αμύγδαλο

από AB Food Stories
Μαραθοπιτάκια με αμύγδαλο
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
15 μερίδες
  • 100 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για τα φύλλα
  • 500 g μαραθόριζες, ψιλοκομμένες
  • 300 g φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκος μάραθος, ψιλοκομμένος (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα)
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 100 g αμύγδαλα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
  • αλάτι
  • 500 g φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για τα φύλλα
  • 500 g μαραθόριζες, ψιλοκομμένες
  • 300 g φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκος μάραθος, ψιλοκομμένος (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα)
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 100 g αμύγδαλα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
  • αλάτι
  • 500 g φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

• Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το μετρημένο λάδι, τις μαραθόριζες, τον μάραθο, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά, έπειτα τη χαμηλώνουμε αρκετά, ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βάζουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο και τα κόβουμε από τη φαρδιά πλευρά σε 3 λωρίδες. Λαδώνουμε μία μία τις λωρίδες, βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά της σούπας στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε τρίγωνα πιτάκια. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λάδι και τα ραντίζουμε με νερό. • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε σκορπίζοντας πάνω τους ψιλοκομμένο μάραθο και τα αμύγδαλα.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακ
Όλες οι εποχές
Πίτσα/Πίτα