Μοσχαράκι σπάλα μαριναρισμένη σε κόκκινο κρασί με κάστανα και καραμελωμένο πράσο
από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δύσκολη
>60'
0/5
Υψηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 3 (για το κρέας) κρεμμυδάκια στιφάδου
- αλάτι (για τη γέμιση)
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο αγελαδινό (για τα πράσα)
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τα πράσα)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι (για τα πράσα)
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή (για τα πράσα)
- 1 κιλό πράσα πλυμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες (για τα πράσα)
- πιπέρι
- Αλάτι (για το κρέας)
- 3 κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού (για το κρέας)
- 4 (για το κρέας) κόκκοι μπαχάριου
- 1 κιλό νουά σπάλας, κομμένο σε μπουκιές χωρίς κόκκαλο (για το κρέας)
- 3 (για το κρέας) γαρύφαλλο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο (για το κρέας)
- 1/2 λίτρο νερό ζεστό (για το κρέας)
- 1 (για το κρέας) ξύλο κανέλας
- 2 κομματάκια θυμάρι ψιλοκομμένα (για το κρέας)
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για το κρέας)
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο (για το κρέας)
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί (για το κρέας)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο (για το κρέας)
- 400 γρ. κάστανα φρέσκα (για το κρέας)
- 30 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα (για το κρέας)
- 3 (για το κρέας) κρεμμυδάκια στιφάδου
- αλάτι (για τη γέμιση)
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο αγελαδινό (για τα πράσα)
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τα πράσα)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι (για τα πράσα)
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή (για τα πράσα)
- 1 κιλό πράσα πλυμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες (για τα πράσα)
- πιπέρι
- Αλάτι (για το κρέας)
- 3 κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού (για το κρέας)
- 4 (για το κρέας) κόκκοι μπαχάριου
- 1 κιλό νουά σπάλας, κομμένο σε μπουκιές χωρίς κόκκαλο (για το κρέας)
- 3 (για το κρέας) γαρύφαλλο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο (για το κρέας)