Μπιφτέκια μανιταριών με σάλτσα πέστο με κεφίρ και «χωριάτικο» πουρέ πατάτας
από #MadeWithAB
Αφράτα, πεντανόστιμα μπιφτέκια

Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
- 90 ml ελαιόλαδο
- 1 κιλό πατάτες
- αλάτι
- 2 κ. σ. χυμός λεμονιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κ. σ. πέστο
- 250 ml κεφίρ
- 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 700 g φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα (λευκά, πορτομπέλο, πορτσίνι, πλευρώτους), καθαρισμενά
- 1 φλ. ψίχουλα ψωμιού
- 2 φλ. βρόμη, τριμμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 ανάμεικτα αρωματικά (βασιλικό, μαϊντανό), ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
- 90 ml ελαιόλαδο
- 1 κιλό πατάτες
- αλάτι
- 2 κ. σ. χυμός λεμονιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κ. σ. πέστο
- 250 ml κεφίρ
- 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 700 g φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα (λευκά, πορτομπέλο, πορτσίνι, πλευρώτους), καθαρισμενά
- 1 φλ. ψίχουλα ψωμιού
- 2 φλ. βρόμη, τριμμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι