Νηστίσιμο Πλιγούρι Σαλάτα με Ρεβίθια, Αμύγδαλα και Ντρέσινγκ Πορτοκαλιού
από The Foodie Corner  - Ελένη Βονισσάκου

Εύκολη
1'- 30'
0/5
Χαμηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 8 μερίδες
- 80 ml χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστιμμένος (για το ντρέσινκ)
 - 1,3 ml (1/4 κουτ. γλυκού) πιπέρι φρεσκοτριμμένο ή κατά βούληση (για το ντρέσινκ)
 - 7,5 ml (1 1/2 κουτ. γλυκού) κανέλα (για το ντρέσινκ)
 - 7,5 ml (1 1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι (για το ντρέσινκ)
 - 10 ml (2 κουτ. γλυκού) κύμινο (για το ντρέσινκ)
 - 15 ml (1 κουτ. σούπας) μουστάρδα απαλή (για το ντρέσινκ)
 - 30 ml (2 κουτ. σούπας) μέλι (για το ντρέσινκ)
 - 30 ml (2 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού, φρεσκοστιμμένος (για το ντρέσινκ)
 - 80 ml ελαιόλαδο (για το ντρέσινκ)
 - 250 γρ. πλιγούρι
 - 1 πορτοκάλι, γλυκό, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
 - 130 γρ αμύγδαλο ωμό, λευκά (ολόκληρο)
 - 100 γρ σουλτανίνα
 - 4 κουτ. σούπας μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
 - 2 κρεμμυδάκια χλωρά, ψιλοκομμένα
 - 1 κόκκινη πιπεριά, γλυκιά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
 - 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια
 - χυμός από μισό λεμόνι
 
- 80 ml χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστιμμένος (για το ντρέσινκ)
 - 1,3 ml (1/4 κουτ. γλυκού) πιπέρι φρεσκοτριμμένο ή κατά βούληση (για το ντρέσινκ)
 - 7,5 ml (1 1/2 κουτ. γλυκού) κανέλα (για το ντρέσινκ)
 - 7,5 ml (1 1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι (για το ντρέσινκ)
 - 10 ml (2 κουτ. γλυκού) κύμινο (για το ντρέσινκ)
 - 15 ml (1 κουτ. σούπας) μουστάρδα απαλή (για το ντρέσινκ)
 - 30 ml (2 κουτ. σούπας) μέλι (για το ντρέσινκ)
 - 30 ml (2 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού, φρεσκοστιμμένος (για το ντρέσινκ)
 - 80 ml ελαιόλαδο (για το ντρέσινκ)
 - 250 γρ. πλιγούρι
 - 1 πορτοκάλι, γλυκό, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
 - 130 γρ αμύγδαλο ωμό, λευκά (ολόκληρο)
 - 100 γρ σουλτανίνα
 - 4 κουτ. σούπας μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
 - 2 κρεμμυδάκια χλωρά, ψιλοκομμένα
 
