Ογκρατέν με πατάτες, κρεμμύδια και ζαμπόν
από Βίκυ Σμυρλή

Δύσκολη
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 8 μερίδες
- 2 κιλά πατάτες βρασμένες
- 1,5 κιλά κρεμμύδια μέτρια βρασμένα, κομμένα σε ροδέλες
- 400 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Αλάτι
- πιπέρι
- Λίγο τυρί για το σκεύος
- 1,5 φλιτζάνια τυριά τριμμένα Entremont (Emmental-Gouda) (για την επικάλυψη)
- 1,5 φλιτζάνια γάλα (για την επικάλυψη)
- 2 (για την επικάλυψη) αβγά
- 2 κιλά πατάτες βρασμένες
- 1,5 κιλά κρεμμύδια μέτρια βρασμένα, κομμένα σε ροδέλες
- 400 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Αλάτι
- πιπέρι
- Λίγο τυρί για το σκεύος
- 1,5 φλιτζάνια τυριά τριμμένα Entremont (Emmental-Gouda) (για την επικάλυψη)
- 1,5 φλιτζάνια γάλα (για την επικάλυψη)
- 2 (για την επικάλυψη) αβγά