Ας μαγειρέψουμε
• Βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
• Σχεδιάζουμε με μολύβι έναν κύκλο με διάμετρο 22 εκ. πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε μέσα στη λαμαρίνα του φούρνου.
• Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ τα ασπράδια με 55 γρ. από τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθούν απαλές κορυφές μαρέγκας. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη πασπαλιστά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα της μαρέγκας, μέχρι να τελειώσει όλη η ζάχαρη και να ενσωματωθεί.
• Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ένα μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε την σκόνη αμυγδάλου, την τριμμένη σοκολάτα και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και, μόλις ενωθούν τα υλικά, αδειάζουμε τη μαρέγκα πάνω στο κέντρο του κύκλου που σχεδιάσαμε. Με μια σπάτουλα απλώνουμε τη μαρέγκα μέχρι να καλύψουμε όλο τον κύκλο (δεν χρειάζεται να είναι τέλεια απλωμένη). Ψήνουμε για 40 λεπτά. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και βάζουμε τη βάση σε σχάρα για να κρυώσει.
• Για την κρέμα κάστανου: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.
• Βάζουμε σε ένα μπολ τον πουρέ κάστανου και «δουλεύουμε» με το σύρμα μέχρι να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. σαντιγί και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθεί με τον πουρέ και να τον μαλακώσει. Προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη σαντιγί, ανακατεύουμε με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις, μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η βάση.
• Συναρμολόγηση: Βάζουμε τη βάση σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε πάνω της την κρέμα κάστανο και την απλώνουμε, δημιουργώντας ακανόνιστα σχήματα με μικρές κορυφές. Σκορπίζουμε τα σμέουρα και τους ξηρούς καρπούς. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.