Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠράσα σοτέ με δαμάσκηνα και γλυκόξινη σάλτσα
Ab logo
  • Πράσα σοτέ με δαμάσκηνα και γλυκόξινη σάλτσα

Πράσα σοτέ με δαμάσκηνα και γλυκόξινη σάλτσα

από AB FOODSTORIES
Πράσα σοτέ με δαμάσκηνα και γλυκόξινη σάλτσα
Εύκολη
1'- 30'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
1 μερίδα
  • 5 μεγάλα πράσα (το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 φλ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 300 γρ. χυμός τομάτας
  • 8 - 10 δαμάσκηνα, ξερά
  • 15 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένη σε 2-3 κ.σ. κρύο νερό
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 5 μεγάλα πράσα (το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 φλ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 300 γρ. χυμός τομάτας
  • 8 - 10 δαμάσκηνα, ξερά
  • 15 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένη σε 2-3 κ.σ. κρύο νερό
  • πιπέρι
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι, ρίχνουμε το χυμό τομάτας, το μέλι, τη δάφνη και αλατοπίπερο, ρίχνω και 1/2 φλ. νερό και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ, ανακινούμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάριε μια-δυο βράσεις, μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Ορεκτικό

Για δες κι αυτές