Ας μαγειρέψουμε
Για τα ντοματίνια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το θαλασσινό αλάτι. Ψήνουμε τα ντοματίνια για 10 λεπτά ανακινώντας τα 1-2 φορές για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αποσύρουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν.
Βινεγκρέτ: Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αναμειγνύουμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
Σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε τα σαλατικά, τα ντοματίνια, τον άνηθο και το κρεμμύδι. Ραντίζουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Προσθέτουμε τον σολομό και ραντίζουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε αμέσως.