Ρεβίθια σαλάτα με πέστροφες καπνιστές και μουσταρδένια σάλτσα
από Σιμόνη Καφίρη, Κωσταντίνος Μπάρδης

Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 1/2 κιλό ρεβίθια βρασμένα
- 2 πράσινες σε λεπτές λωρίδες
- 2 κόκκινες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες
- 250 γρ. πέστροφα καπνιστή
- 1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σεροδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
- 60 γρ. φιλέτα αντσούγιας
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
- 1 φλιτζάνι μουστάρδα τύπου Ντιζόν (για τη σάλτσα)
- 2,3 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 2/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
- 3 κουταλιές σούπας horse-radish (Αγριοράπανο) (για τη σάλτσα)
- αλάτι (για τη σάλτσα)
- τσάιβς(σχοινόπρασο)
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Θυμάρι
- 1/2 κιλό ρεβίθια βρασμένα
- 2 πράσινες σε λεπτές λωρίδες
- 2 κόκκινες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες
- 250 γρ. πέστροφα καπνιστή
- 1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σεροδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
- 60 γρ. φιλέτα αντσούγιας
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
- 1 φλιτζάνι μουστάρδα τύπου Ντιζόν (για τη σάλτσα)
- 2,3 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 2/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
- 3 κουταλιές σούπας horse-radish (Αγριοράπανο) (για τη σάλτσα)
- αλάτι (για τη σάλτσα)
- τσάιβς(σχοινόπρασο)
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο