facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡιζότο με θαλασσινά και παρμεζάνα ΑΒ
Ab logo
  • Ριζότο με θαλασσινά και παρμεζάνα ΑΒ
Ριζότο με θαλασσινά και παρμεζάνα ΑΒ

Ριζότο με θαλασσινά και παρμεζάνα ΑΒ

από AB FOODSTORIES
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 350 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο (Για το ριζότο)
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (Για το ριζότο)
  • 1,3 λίτρα ζεστός ζωμός ή ζεστό νερό (το ζουμί από τις γαρίδες μαζί με νερό) (Για το ριζότο)
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (Για το ριζότο)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (Για το ριζότο)
  • 70 ml ελαιόλαδο ή βούτυρο (Για το ριζότο)
  • αλάτι (Για το ριζότο)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (Για το ριζότο)
  • 1/2 κιλό μύδια με κέλυφος (καθαρισμένα) (Για τα θαλασσινά)
  • 1/2 κιλό γαρίδες μέτριες (φρέσκες ή κατεψυγμένες, χωρίς τα κελύφη τους) (Για τα θαλασσινά)
  • 200 ml ούζο (Για τα θαλασσινά)
  • 2 κλωναράκια βασιλικός (Για τα θαλασσινά)
  • 350 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο (Για το ριζότο)
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (Για το ριζότο)
  • 1,3 λίτρα ζεστός ζωμός ή ζεστό νερό (το ζουμί από τις γαρίδες μαζί με νερό) (Για το ριζότο)
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (Για το ριζότο)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (Για το ριζότο)
  • 70 ml ελαιόλαδο ή βούτυρο (Για το ριζότο)
  • αλάτι (Για το ριζότο)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (Για το ριζότο)
  • 1/2 κιλό μύδια με κέλυφος (καθαρισμένα) (Για τα θαλασσινά)
  • 1/2 κιλό γαρίδες μέτριες (φρέσκες ή κατεψυγμένες, χωρίς τα κελύφη τους) (Για τα θαλασσινά)
  • 200 ml ούζο (Για τα θαλασσινά)
  • 2 κλωναράκια βασιλικός (Για τα θαλασσινά)

Ας μαγειρέψουμε

Θαλασσινά: Αχνίζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα, για 2-3 λεπτά, τα μύδια στο ούζο και τα κλωναράκια βασιλικού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Αφαιρούμε τη σάρκα από τα ανοιγμένα μύδια και τα αφήνουμε κατά μέρος. Κρατάμε μερικά κελύφη για το γαρνίρισμα. Αφαιρούμε το βασιλικό και κρατάμε το ζωμό.Καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατάμε την σάρκα τους και βράζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη σε 500 ml νερό και σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό. Ριζότο: Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι χωρίς να το ξεπλύνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό που σουρώσαμε από τα μύδια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Σταδιακά, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Ίσως χρειαστεί περισσότερος ζωμός ή νερό. Προς το τέλος, ρίχνουμε τις γαρίδες, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, τα μύδια, τον άνηθο και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Βραδιές με φίλους
Βραδινό
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Ρύζι Καρολίνα Ελληνικό 1 Kg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133052
  • 7298896
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,49€/kg
    ~€1,49
    7062945
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 λιτ
    9,4 €/ λιτ
    €9,40
    7143658