• Ρολό με κιμά και αυγά

Ρολό με κιμά και αυγά

από Βίκυ Σμυρλή
Ρολό με κιμά και αυγά
Μέτρια
>60'
4/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για το μίγμα κιμά)
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (για το μίγμα κιμά)
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη (για το μίγμα κιμά)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για το μίγμα κιμά)
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί (για το μίγμα κιμά)
  • 1 μέτρια τομάτα τριμμένη στον τρίφτη (για το μίγμα κιμά)
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη (για το μίγμα κιμά)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (για το μίγμα κιμά)
  • 5 αβγά βρασμένα σφιχτά (για το μίγμα κιμά)
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο (για το μίγμα κιμά)
  • Αλάτι
  • Ππέρι
  • Σάλτσα τομάτας ή μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για το μίγμα κιμά)
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (για το μίγμα κιμά)
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη (για το μίγμα κιμά)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για το μίγμα κιμά)
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί (για το μίγμα κιμά)
  • 1 μέτρια τομάτα τριμμένη στον τρίφτη (για το μίγμα κιμά)
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη (για το μίγμα κιμά)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (για το μίγμα κιμά)
  • 5 αβγά βρασμένα σφιχτά (για το μίγμα κιμά)
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο (για το μίγμα κιμά)
  • Αλάτι
  • Ππέρι
  • Σάλτσα τομάτας ή μουστάρδα

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ, κιμά, ελαιόλαδο,φρυγανιά, κρεμμύδι, κρασί, τομάτα, το χτυπημένο αβγό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετεκαλά για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Απλώνετε το μίγμα του κιμά πάνω σε χαρτί ψησίματος και του δίνετε ένα σχήμα παραλληλόγραμμο. Τοποθετείτε τα βραστά αβγά πάνω στο μίγμα του κιμά, κατά μήκος, το ένα δίπλα στο άλλο. Με τη βοήθεια του χαρτιού διπλώνετε τον κιμά γύρω από τα αβγά σε ρολό. Κλείνετε τις άκρες του χαρτιού και μεταφέρετε το ρολό σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα και το ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180°C.Περίπου 10 λεπτά πριν ψηθεί, βγάζετε το ρολό από τον φούρνο, αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος και συμπληρώνετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Αφήνετε το ρολό να σταθεί για λίγα λεπτά και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες. Το συνοδεύετε με σάλτσα τομάτας, ή μουστάρδα και τηγανιτές πατάτες.


Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;

Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

  • ΑΒ Τρίμμα Φρυγανιάς 180g
    180 γρ

    Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

  • ΑΒ Ελαιόλαδο 1lt
    1 λιτ

    Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

  • ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Ρίγανη Τριμμένη Καρδίτσας 100 gr
    100 γρ

    Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

  • ΑΒ FRESH TO GO Βόειος Κιμάς Στήθος Ελληνικός 400 gr
    400 γρ
  • ΑΒ Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    ~1,5 κιλ
  • ΑΒ Οίνος Λευκός Μακεδονικός 750ml
    750 ml
  • - Τομάτες Μεσαίες Ελληνικές Συσκευασμένες
    ~1 κιλ
  • ΑΒ Μαϊντανός Φρέσκος Καθαρισμένος 40g
    40 γρ
  • ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
  • ΑΒ Μουστάρδα Απαλή 500g
    500 γρ
  • Έχεις ήδη στην κουζίνα

  • ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
    750 γρ
  • ΑΒ Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
    40 γρ

Για δες κι αυτές