Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου με αέρα. Βάζετε την κολοκύθα σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί φούρνου, την περιχύνετε με 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι. Ψήνετε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Βάζετε σε μπολ τον μαϊντανό, το σχοινόπρασσο, το μηλόξιδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά. Ανακατεύετε την ψητή κολοκύθα με τις πρασινάδες και περιχύνετε με το dressing. Ρίχνετε την ξυνομυζήθρα στην σαλάτα και σερβίρετε.