Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
Ab logo
  • Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

από AB FOODSTORIES
Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
Μέτρια
1'- 30'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι (χωρίς κοτσάνια), πλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 1/2 λεμόνιχυμό από 1/2 λεμόνι
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια (μικρά ή μεγάλα, λευκά ή καφετί)
  • 300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι (χωρίς κοτσάνια), πλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 1/2 λεμόνιχυμό από 1/2 λεμόνι
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια (μικρά ή μεγάλα, λευκά ή καφετί)

Ας μαγειρέψουμε

 - Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με καθαρή, βαμβακερή, νοτισμένη πετσέτα, για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα.
Κόβουμε τις χοντρές άκρες των κοτσανιών, τις πετάμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε το σκόρδο, και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αδειάζουμε το περιεχόμενό του σε ένα μπολ και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και το μέλι, και ανακατεύουμε καλά.
- Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα
ρίχνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προ-σθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. 

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Χορτοφαγική
Χριστούγεννα,Πικ Νικ,Δείπνο για Δυο,Πρωτοχρονιά
Βραδινό,Μεσημεριανό
Φθινόπωρο,Χειμώνας,Άνοιξη
Σαλάτα

Υλικά για 4 άτομα

ΑΒ ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
~1 κιλ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
400 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
45 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ  1 ΤΕΜ
1000 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
~1 κιλ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Μουστάρδα Απαλή Σε πλαστική Φιάλη Top Down 480 gr
480 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Μέλι Θυμαρίσιο 400g
400 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

- ΣΠΑΝΑΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
~500 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Ελαιόλαδο  1lt
ΑΒ Ελαιόλαδο 1lt
1 λιτ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
8
95
Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου
ΑΒ Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου
~1,5 κιλ
~€
1
62