Σαρλότ με μους λευκής σοκολάτας και μανταρίνια
από AB Food Stories

Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 6 μερίδες
- 250 g μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 χυμός από 1 λεμόνι (για το σιρόπι) + χυμός από 1/2 λεμόνι (για τη διακόσμηση)
- 1 σφηνάκι κονιάκ (για το σιρόπι)
- 80 g ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 100 g νερό (για το σιρόπι)
- 300 g κουβερτούρα λευκή, σε μικρά κομμάτια (για τη μους σοκολάτα)
- 300 g κρέμα γάλακτος + 300 g επιπλέον, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι (για τη μους σοκολάτα)
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ (για τη μους σοκολάτα)
- 4 μανταρίνια, καθαρισμένα από φλούδες και μεμβράνες, χωρισμένα στα φετάκια τους (για τα μανταρίνια) + 2 μανταρίνια, ξεφλουδισμένα και χωρισμένα σε φετάκια (για τη διακόσμηση)
- 20 g καστανή ζάχαρη (για τα μανταρίνια) + 50γρ καστανή ζάχαρη (για τη διακόσμηση)
- 3 φύλλα ζελατίνη (για τη μους σοκολάτα)
- 15 g αγελαδινό βούτυρο (για τα μανταρίνια)
- 1 κουτάκι βανίλια σκόνη (για τα μανταρίνια)
- 3 κουτ. σούπας ζεστό γάλα (για τη μους σοκολάτα)
- 250 g μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 χυμός από 1 λεμόνι (για το σιρόπι) + χυμός από 1/2 λεμόνι (για τη διακόσμηση)
- 1 σφηνάκι κονιάκ (για το σιρόπι)
- 80 g ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 100 g νερό (για το σιρόπι)
- 300 g κουβερτούρα λευκή, σε μικρά κομμάτια (για τη μους σοκολάτα)
- 300 g κρέμα γάλακτος + 300 g επιπλέον, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι (για τη μους σοκολάτα)
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ (για τη μους σοκολάτα)
- 4 μανταρίνια, καθαρισμένα από φλούδες και μεμβράνες, χωρισμένα στα φετάκια τους (για τα μανταρίνια) + 2 μανταρίνια, ξεφλουδισμένα και χωρισμένα σε φετάκια (για τη διακόσμηση)
- 20 g καστανή ζάχαρη (για τα μανταρίνια) + 50γρ καστανή ζάχαρη (για τη διακόσμηση)
- 3 φύλλα ζελατίνη (για τη μους σοκολάτα)
- 15 g αγελαδινό βούτυρο (για τα μανταρίνια)
- 1 κουτάκι βανίλια σκόνη (για τα μανταρίνια)
- 3 κουτ. σούπας ζεστό γάλα (για τη μους σοκολάτα)