1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1’.
3. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, 20g βούτυρο, τις φακές, την κολοκύθα και το θυμάρι.
4. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα, ρίχνουμε το ζωμό (ή 1lt νερό με 1 κύβο ή το μίσο) και βράζουμε.
5. Σιγοβράζουμε με το καπάκι πάνω στην κατσαρόλα για 15-30’, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και η κολοκύθα.
6. Αφαιρούμε τα κλωνάρια από το θυμάρι
7. Όταν βράσει η σούπα, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το μπούκοβο και το κάρυ και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
8. Ζεσταίνουμε ξανά το μίγμα στην κατσαρόλα και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.
9. Όσο βράζει η σούπα, ετοιμάζουμε το μπέικον: το ρίχνουμε στο τηγάνι μόλις ανάψουμε τη φωτιά, αφήνουμε να τραγανίσει όσο ζεσταίνεται το τηγάνι, αφαιρούμε και το στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
10. Σερβίρουμε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι, το μπέικον σε κομματάκια και τους σπόρους της κολοκύθας.
11. Στον πάτο κάθε πιάτου βάζουμε μια μικρή πρέζα αλάτι χοντρό ή ανθό αλατιού, πριν περιχύσουμε τη σούπα.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα