Σούπα παντζαριού με γιαούρτι και τραγανά τσιπς από απάκι
από Μυρσίνη Λαμπράκη

Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 1,5 κιλά φρέσκα, ωμά παντζάρια
- 2 μεγάλα καρότα (τριμμένα και ξεφλουδισμένα)
- 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο (ξεφλουδισμένες)
- 5 κουταλιές σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1,5 λίτρα ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά σούπας χυμόλεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι ή ξινόγαλο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένες φετούλες από απάκι
- 1,5 κιλά φρέσκα, ωμά παντζάρια
- 2 μεγάλα καρότα (τριμμένα και ξεφλουδισμένα)
- 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο (ξεφλουδισμένες)
- 5 κουταλιές σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1,5 λίτρα ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά σούπας χυμόλεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι ή ξινόγαλο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένες φετούλες από απάκι