Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πετιμέζι και πορτοκάλι με χωριάτικη σάλτσα
από AB Food Stories

Εύκολη
>60'
5/5
Χαμηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 800 g φιλέτο στήθος κοτόπουλου «ΑΒ Επιλογή», σε μπουκιές
- 8 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένες κάθετα στη μέση
- 1 κρεμμύδι, σε κύβους
- 100 ml πετιμέζι (για τη μαρινάδα)
- 100 ml ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
- 100 ml χυμός πορτοκαλιού (για τη μαρινάδα)
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (για τη μαρινάδα)
- 3 κάψουλες κακουλέ, σκόνη (για τη μαρινάδα)
- 1/2 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη (για τη μαρινάδα)
- ελάχιστο κύμινο, σε σκόνη (για τη μαρινάδα)
- αλάτι (για τη μαρινάδα)
- πιπέρι (για τη μαρινάδα)
- 1 ντομάτα, σε κύβους (για τη σαλάτα)
- 1 αγγούρι, σε κύβους (για τη σαλάτα)
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε κύβους (για τη σαλάτα)
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για τη σαλάτα)
- 30 ml ελαιόλαδο (για τη σαλάτα)
- 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί (για τη σαλάτα)
- αλάτι (για τη σαλάτα)
- πιπέρι (για τη σαλάτα)
- 800 g φιλέτο στήθος κοτόπουλου «ΑΒ Επιλογή», σε μπουκιές
- 8 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένες κάθετα στη μέση
- 1 κρεμμύδι, σε κύβους
- 100 ml πετιμέζι (για τη μαρινάδα)
- 100 ml ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
- 100 ml χυμός πορτοκαλιού (για τη μαρινάδα)
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (για τη μαρινάδα)
- 3 κάψουλες κακουλέ, σκόνη (για τη μαρινάδα)
- 1/2 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη (για τη μαρινάδα)
- ελάχιστο κύμινο, σε σκόνη (για τη μαρινάδα)
- αλάτι (για τη μαρινάδα)
- πιπέρι (για τη μαρινάδα)
- 1 ντομάτα, σε κύβους (για τη σαλάτα)
- 1 αγγούρι, σε κύβους (για τη σαλάτα)
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε κύβους (για τη σαλάτα)
Ας μαγειρέψουμε
• Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, ώστε να βραχούν ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο (ιδανικά, αν έχουμε τον χρόνο, τα μαρινάρουμε για 1 βράδυ). • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, μαζί με τη σχάρα, την οποία αφήνουμε να κάψει καλά. Στραγγίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι με ένα κομμάτι μπέικον και τα περνάμε σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με τα κομμάτια του κρεμμυδιού. • Στρώνουμε τα σουβλάκια στην καυτή σχάρα και τη βάζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Μία θέση πιο κάτω βάζουμε ένα ταψί για να πέφτουν τα υγρά του ψησίματος και ψήνουμε τα σουβλάκια για 25-28 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά τα γυρίζουμε και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα. • Χωριάτικη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Σερβίρουμε τα σουβλάκια γαρνιρισμένα με τη χωριάτικη «σάλτσα».
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Βραδιές με φίλους
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Υλικά για 4 άτομα
- ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ Φιλέτο Στήθος Νωπού Κοτόπουλου Ελληνικό~500 γρ
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
- ΑΒ Μπέϊκον Καπνιστό Φέτες 130gr130 γρ
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
- ΑΒ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt1 λιτ
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
- ΑΒ Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr400 γρ
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
- ΑΒ Ξίδι 400 ml400 ml
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
- ΑΒ Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα~1,5 κιλ38
- ΓΑΙΑ Πετιμέζι 250ml250 ml17
- ΑΒ Πορτοκάλια Βαλέντσια Χυμού Ελληνικά~2 κιλ48
- ΑΒ Σκόρδα Ξερά Δίχτυ Ελληνικά95
- ΑΝΑΤΟΛΗ Κακουλέ Κάρδαμο Τριμμένο 8gr8 γρ08
- MC CORMICK Κόλιανδρο Τριμμένο 24gr24 γρ97
- ΑΒ Κύμινο Τριμμένο 35 gr35 γρ20
- ΑΒ Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g40 γρ08
- ΑΒ Ντομάτες Συσκευασμένες Ελληνικές~1,1 κιλ96
- ΑΒ Αγγούρια Συσκευασμένα Ελληνικά 1 Τεμάχιο1 τεμ68
- ΑΒ Πιπεριές Τύπου Φλωρίνης Συσκευασμένες Ελληνικές~600 γρ79











