Ας μαγειρέψουμε
• Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, ώστε να βραχούν ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο (ιδανικά, αν έχουμε τον χρόνο, τα μαρινάρουμε για 1 βράδυ). • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, μαζί με τη σχάρα, την οποία αφήνουμε να κάψει καλά. Στραγγίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι με ένα κομμάτι μπέικον και τα περνάμε σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με τα κομμάτια του κρεμμυδιού. • Στρώνουμε τα σουβλάκια στην καυτή σχάρα και τη βάζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Μία θέση πιο κάτω βάζουμε ένα ταψί για να πέφτουν τα υγρά του ψησίματος και ψήνουμε τα σουβλάκια για 25-28 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά τα γυρίζουμε και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα. • Χωριάτικη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Σερβίρουμε τα σουβλάκια γαρνιρισμένα με τη χωριάτικη «σάλτσα».