Τάρτα κις λορέν με σπανάκι
Για τις ονομαστικές εορτές που πλησιάζουν, μία νόστιμη κις λορεν είναι το καλύτερο κέρασμα! #MadewithAB

Μέτρια
>60'
0/5
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
- 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό (για τη ζύμη)
- ωμά όσπρια (για τη ζύμη)
- 120 g γιαούρτι στραγγιστό (για τη γέμιση)
- 300 g σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
- 150 g γραβιέρα, τριμμένη (για τη γέμιση)
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες (για τη γέμιση)
- 4 πράσα, ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
- 1,5 κουτ. γλυκού μουστάρδα (για τη γέμιση)
- 3 αβγό (για τη γέμιση)
- 80 ml γάλα φρέσκο (για τη γέμιση)
- 20 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
- 1 μοσχοκάρυδο (για τη γέμιση)
- αλάτι (για τη γέμιση)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
- 100 g βούτυρο
- 185 g αλεύρι μαλακό
- 1 κρόκος αβγού (για τη ζύμη)
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για τη ζύμη)
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
- 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό (για τη ζύμη)
- ωμά όσπρια (για τη ζύμη)
- 120 g γιαούρτι στραγγιστό (για τη γέμιση)
- 300 g σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
- 150 g γραβιέρα, τριμμένη (για τη γέμιση)
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες (για τη γέμιση)
- 4 πράσα, ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
- 1,5 κουτ. γλυκού μουστάρδα (για τη γέμιση)
- 3 αβγό (για τη γέμιση)
- 80 ml γάλα φρέσκο (για τη γέμιση)
- 20 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
- 1 μοσχοκάρυδο (για τη γέμιση)
- αλάτι (για τη γέμιση)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)