Παραδοσιακή βασιλόπιτα με άρωμα λεμονιού
Δύσκολη, >60'
Για βάση τάρτας: Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ με σύρμα και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, δηλαδή το βούτυρο να φουσκώσει και να πάρει ένα λευκό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά σιγά-σιγά μέχρι να γίνουν ένα με το υπόλοιπο μίγμα. Τέλος, κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας πολύ απαλά με το χέρι μέχρι να δέσει το μίγμα σε ένα απαλό ζυμάρι. Πριν το ανοίξουμε στη φόρμα ψησίματος το αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο να «ξεκουραστεί». Απλώνουμε το ζυμάρι σε μία ταρτιέρα και τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι (για να μην μας σηκωθεί στο ψήσιμο). Ψήνουμε στους 180ºC για περίπου 15 λεπτά. Προσοχή! Δεν πειράζει αν είναι λίγο λευκή στη μέση η τάρτα διότι θα ξαναψηθεί μόλις βάλουμε το μίγμα.
Για γέμιση τάρτας: Βάζουμε το βούτυρο με την άχνη σε ένα μίξερ με σύρμα και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε λίγα-λίγα τα αβγά μέχρι να γίνουν ένα με τα υπόλοιπα υλικά. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύοντας ελαφρά με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρούμι, το ρόδι, το αμύγδαλο πούδρα και το αλεύρι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας βάζουμε το μίγμα στην τάρτα και ψήνουμε στους 160ºC για 40 με 45 λεπτά. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη μόλις η επιφάνεια της τάρτας μας ροδίσει. Τέλος, όπως θα τη βγάλουμε ζεστή ρίχνουμε από επάνω το μέλι. Για το γαρνίρισμα απλώνουμε επάνω ρόδι με μέλι.