Τυλιχτό με γύρο χοιρινό και πατάτες τηγανητές στο φούρνο με κουρκουμά
από AB Food Stories

Εύκολη
>60'
5/5
Χαμηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 400 g λαιμός χοιρινός, σε λεπτές φέτες 0,5 εκ.
- 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες (για τον γύρο)
- 2 κ.σ. πάπρικα πικάντικη (για τον γύρο)
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (για τον γύρο)
- 30 ml ελαιόλαδο από την Καλαμάτα «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για τον γύρο)
- 4 πίτες
- 1/2 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1 χούφτα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 χούφτα δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 ντομάτα
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- 60 g μουστάρδα Ντιζόν ΑΒ
- 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη
- 60 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 1 kg πατάτες ΑΒ Think bio
- 40 ml ελαιόλαδο (για τις πατάτες)
- 1 κ.σ. πικάντικη πάπρικα (για τις πατάτες)
- 1 κ.γ. κουρκουμάς (για τις πατάτες)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 400 g λαιμός χοιρινός, σε λεπτές φέτες 0,5 εκ.
- 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες (για τον γύρο)
- 2 κ.σ. πάπρικα πικάντικη (για τον γύρο)
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (για τον γύρο)
- 30 ml ελαιόλαδο από την Καλαμάτα «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για τον γύρο)
- 4 πίτες
- 1/2 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1 χούφτα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 χούφτα δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 ντομάτα
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- 60 g μουστάρδα Ντιζόν ΑΒ
- 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη
- 60 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
Ας μαγειρέψουμε
• Σε ένα μπολ τρίβουμε καλά τα κομματάκια χοιρινού με αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, το καγιέν. Αλατίζουμε τα κρεμμύδια και τα πιέζουμε ελαφρά πάνω από το κρέας. Μετά τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 2 ώρες. Προθερμαίνουμε το γκριλ ή τον φούρνο στους 200°C. • Πατάτες: Απλώνουμε σε μονή στρώση τις πατάτες στο ταψί. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα. • Γύρος: Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω το χοιρινό σε μία στρώση. Ψήνουμε για 10-11 λεπτά στο γκριλ ή μέχρι να γίνει, αλλά να είναι ζουμερό, ή για 13 λεπτά στον φούρνο, ώστε να ροδίσει. Μετά βάζουμε και τις πίτες και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά. • Σάλτσα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά. • Σερβίρισμα: Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες, την ανακατεύουμε με τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό, αλάτι και ρίγανη. Κόβουμε 4 λαδόκολλες λίγο μεγαλύτερες από τις πίτες. Βάζουμε μία λαδόκολλα στο αριστερό μας χέρι, μία πίτα, 1/4 από το κρέας, ντομάτα - δυόσμο, μείγμα κρεμμυδιού και 1 κ.σ. σάλτσα, κλείνουμε την πίτα και τυλίγουμε τη λαδόκολλα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και τις πατάτες.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Υλικά για 4 άτομα
- ΑΒ Πιπέρι Καγιέν 35 gr35 γρ
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
- ΑΒ Ελαιόλαδο 1lt1 λιτ
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
- AROMA Δυόσμος Σκαφάκι 25g25 γρ
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
- ΑΒ Άρτυμα Χυμός Λεμονιού 380 ml380 ml
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
- ΑΒ Ελαιόλαδο 1lt1 λιτ
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
- ΑΒ Ελαιόλαδο 1lt1 λιτ
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
- ΑΒ Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr400 γρ
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
- ΑΒ FRESH TO GO Χοιρινός Λαιμός Νωπός Ελληνικός~700 γρΜε 20€-200 ΑΒ Plus πόντοι67
- ΑΒ Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα~1,5 κιλ38
- MC CORMICK Πάπρικα Καπνιστή 40gr40 γρ49
- ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Πίτες Μεγάλες Σουβλάκι 820g820 γρ14
- ΑΒ Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα~1,5 κιλ38
- ΑΒ Μαϊντανός Φρέσκος Καθαρισμένος 40g40 γρ79
- ΑΒ ΒΙΟ Ντομάτες Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικές~1,2 κιλ50
- ΑΒ Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά~1 κιλ45
- MAILLE Μουστάρδα Dijon 215 gr215 γρΜόνο69
- AROMA Θυμάρι 25 gr25 γρ89
- ΑΒ ΒΙΟ Πατάτες Βιολογικές Ελληνικές~2,5 κιλ10
- MC CORMICK Πάπρικα Καπνιστή 40gr40 γρ49
- MC CORMICK Κουρκουμάς Τριμμένος 37gr37 γρ18
- ΑΒ Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g40 γρ08












