Ab logo
  • Βασιλόπιτα Θεσσαλίας

Βασιλόπιτα Θεσσαλίας

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Βασιλόπιτα Θεσσαλίας
Δύσκολη
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
11 μερίδες
  • 18 φύλλα κρούστας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα (για το α΄μίγμα)
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο (για το α΄μίγμα)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (για το β΄μίγμα)
  • 4 (για το α΄μίγμα) αβγά
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα (για το β΄μίγμα)
  • 10 ξερά σύκο, ψιλοκομμένα (για το γ΄μίγμα)
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές (για το γ΄μίγμα)
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες (για το γ΄μίγμα)
  • 18 φύλλα κρούστας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα (για το α΄μίγμα)
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο (για το α΄μίγμα)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (για το β΄μίγμα)
  • 4 (για το α΄μίγμα) αβγά
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα (για το β΄μίγμα)
  • 10 ξερά σύκο, ψιλοκομμένα (για το γ΄μίγμα)
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές (για το γ΄μίγμα)
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες (για το γ΄μίγμα)