Ας μαγειρέψουμε
1. Βάζουμε τους χουρμάδες να μουλιάσουν στο νερό για 10’.
2. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τους χουρμάδες με το νερό που τους μουλιάσαμε, μόλις αποκτήσουν κρεμώδη υφή προσθέτουμε τον σφένδαμο ή το μέλι και συνεχίζουμε να πολτοποιούμε για λίγο ακόμη.
3. Φρυγανίζουμε, αν θέλουμε τις φέτες του τοστ και κάνουμε στρώσεις αλείφοντας στις μισές φέτες το τυρί κρέμα, σε όλες τις υπόλοιπες την «καραμέλα» από τους χουρμάδες και ανάμεσα τοποθετούμε λεπτές φέτες μήλου.
4. Σερβίρουμε το τοστ και απολαμβάνουμε.