Ας μαγειρέψουμε
Ζεστή σαλάτα με φακές, μυρωδικά και ελαφρά σοταρισμένη καπνιστή πέστροφαΚαθαρίζετε και πλένετε τις φακές. Τις βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν και τις σουρώνετε. Ανακατεύετε τα μυρωδικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το κύμινο, σε μέτριο μπολ. Προσθέτετε στις φακές που έχουν κρυώσει, αλάτι και πιπέρι. Xτυπάτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το ξίδι και περιχύνετε τις
φακές.Ανακατεύετε τη σαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε την καπνιστή πέστροφα. Την κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Ρίχνετε στη σαλάτα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού, λεπτές ροδέλες κόκκινης πιπεριάς και κάπαρης και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε μπολ και μοιράζετε τα κομμάτια της σοταρισμένης πέστροφας.