AB Wine & Spirits MasteryWines Εκλεκτά Kρασιά από τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος Aποκλειστικά στα ΑΒ
Wines and Spirits

Εκλεκτά κρασιά από τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος αποκλειστικά στα ΑΒ

Φέρνουμε στο τραπέζι σου μικρούς θησαυρούς του ελληνικού οίνου, εγκαινιάζοντας αποκλειστική συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), ο οποίος απαρτίζεται από μικρά και ιδιαίτερα οινοποιεία, το καθένα με το δικό του χαρακτήρα και ιστορία. Πιστοί στην υπόσχεσή μας να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων κάθε τοπικής κοινωνίας όπου δραστηριοποιούμαστε, στηρίζουμε τους μικρούς παραγωγούς και αναδεικνύουμε μαζί τους τον οινικό πλούτο της χώρας μας. Οι μικροί οινοποιοί του ΣΜΟΕ, αξιοποιώντας τις πιο εκλεκτές ποικιλίες σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα κλιματολογικά χαρακτηριστικά του κάθε τόπου, «φυλακίζουν» μέσα στα μπουκάλια τα μυστικά της ελληνικής φύσης και σε προσκαλούν να απολαύσεις τις δημιουργίες τους, σπάνια & μοναδικής ποιότητας κρασιά.

Τα εκλεκτά κρασιά από τα μικρά οινοποιεία του ΣΜΟΕ διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ.

Οινοποιία Ντούγκος - Λάρισα

Tο 1991 ήταν η αφετηρία εισόδου της οικογενείας του Δημήτριου Ντούγκου στον κόσμο του ελληνικού κρασιού. Ήταν η έναρξη μιας διαδρομής που έμελλε να εξελιχθεί σε ένα γοητευτικό ταξίδι δημιουργίας αμπελώνα και παραγωγής εκλεκτής ποιότητας κρασιών.
 

SAUVIGNON BLANC ΟΙΝΟΣ-ΡΟΔΙΤΗΣ ΒΙΟ, Λευκό 750M, 2018
Τύπος κρασιού:
 Ήρεμο, Αρώματα: Πεπονιού, μελιού και πορτοκαλόφλουδας καθώς και μια καθαρή παλέτα μήλου και αχλαδιού, Ωρίμανση-Παλαίωση: Κλασική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη ζύμωση, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: Κρασί ισορροπημένο, αναζωογονητικό και κομψά φρουτώδες, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 8°C έως 10°C, Ταιριάζει με: Λευκά κρέατα, Ψάρια, Μαλακά τυριά, Σαλάτες. Αγόρασέ το online!

ΜΕΘ' ΥΜΩΝ ACACIA, Λευκό 750ML, 2019
Τύπος κρασιού: 
Ήρεμο, Αρώματα: Σύνθετο άρωμα βανίλιας και καραμέλας λεμονιού, Ωρίμανση-Παλαίωση: Ζυμώνει και ωριμάζει 3-5 μήνες σε γαλλικά βαρέλια ακακίας και δρυός, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: Κρασί ισορροπημένο, αναζωογονητικό και κομψά φρουτώδες, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 10°C έως 12°C, Ταιριάζει με: Λευκά κρέατα, Οστρακοειδή, Ψάρια Σχάρας, Καλοκαιρινούς μεζέδες. Αγόρασέ το online!

Οινοποιείο ​Αμπελοείς - Καβάλα

 Η εταιρεία Αμπελόεις α.ε., νέα στο χώρο της οινοποιίας, ιδρύθηκε το έτος 2006 από την οικογένεια Τσιώλα.Το όνομα της σημαίνει αμπελώνες στην αρχαϊζουσα.  Στόχος της οικογένειας η δημιουργία εκλεκτού και ποιοτικού οίνου.
ΑΜΠΕΛΟΕΙΣ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ Λευκό 750ml,  2019

Τύπος κρασιού: Ήρεμο, Αρώματα: Αρώματα λευκών φρούτων,ροδάκινο, λίτσι. Αρώματα λουλουδιών όπως τριαντάφυλλου και γιασεμιού, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: Αφήνει μια αίσθηση φρεσκάδας  και νιώθεις την  οξύτητα, κομψό και αυθεντικό κρασί, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 10°C έως 12°C, Ταιριάζει με: Θαλασσινά, Ζυμαρικά, Κίτρινα Τυριά, Σαλάτες. Αγόρασέ το online!

ΑΜΠΕΛΟΕΙΣ GOLD Ερυθρό 750ml, 2016
Τύπος κρασιού: Ήρεμο, Αρώματα: Φρέσκα κόκκινα φρούτα (σμέουρο, φραγκοστάφυλλο βατόμουρο), καθώς και πιπεράτα αρώματα μπαχαρικών με μια απαλή μυρωδιά ξύλου, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: Μεταξένιες ταννίνες , ισορροπία στο στόμα, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 18°CΤαιριάζει με: Κόκκινα Κρέατα, Κυνήγι, Ζυμαρικά. Αγόρασέ το online!
 

Οινοποιείο Φοίβος - Κεφαλλονιά

Το οινοποιείο Φοίβος, είναι ένα από τα παλαιότερα σε λειτουργία οινοποιεία της Ελλάδας. Αποτελεί την ιστορική συνέχεια του οινοποιείου Μαντζαβίνο που πρωταγωνίστησε τους δύο προηγούμενους αιώνες στον κόσμο, με τα εντυπωσιακά ελληνικά κρασιά του και έκανε γνωστό το ελληνικό κρασί διεθνώς!
NAUTILUS ΛΕΥΚΟΣ, Λευκό 750ml, 2018
Τύπος κρασιού: Ξηρό, Αρώματα: ελκυστικό μπουκέτο αρωμάτων χαρακτηρίζεται από τα κόκκινα φρούτα του δάσους αρμονικά δεμένα με τα αρώματα μπαχαρικών και δρυός, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: Γεύση εξωτικών φρούτων, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 8°C έως 10°C, Ταιριάζει με: Εξαιρετικό απεριτίφ. Συνοδεύει άριστα λευκά κρέατα, θαλασσινά, ψάρια, τυριά και φρούτα. Αγόρασέ το online!
NAUTILUS ΕΡΥΘΡΟΣ, Ερυθρό 750ml, 2017
Τύπος κρασιού: Ξηρό, Αρώματα: Αρώματα φρούτων, cranberries και ψημένων δαμάσκηνων, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: φρουτώδης γεύση, ισορροπία στο στόμα, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 16°C έως 18°CΤαιριάζει με: Ιδανική συνοδεία για κυνήγι, κρέατα, φίνες σάλτσες και κόκκινα ψάρια, ζυμαρικά, τυριά και φρούτα. 

Κτήμα Καρανίκα - Αμυνταιο Φλώρινας

Στο Domaine Karanika παράγουμε την καλύτερη ποιότητα αφρωδών και ήρεμων οίνων σε απόλυτη αρμονία με τη φύση χωρίς καμία παραχώρηση στην υγεία των ανθρώπων και της γης.
CUVEE ROSE, Ροζέ 750ml, 2018
Τύπος κρασιού: Αφρώδες, Αρώματα: Φρουτώδη και φρέσκα αλλά και γλυκά αρώματα κόκκινω φρούτων, Ωρίμανση-Παλαιότητα: 12 μήνες, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: Γεύση εξωτικών φρούτων, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 7°C έως 13°C, Ταιριάζει με: Κόκκινα Κρέατα, Λευκά Κρέατα, Λευκά Τυριά, Ζυμαρικά. Αγόρασέ το online!
CUVEE SPECIALE, Speciale, Λευκό 750ml, 2018
Τύπος κρασιού: Ξηρό, Αρώματα: Φρουτώδη και φρέσκα αλλά και γλυκά αρώματα κόκκινω φρούτων, Ωρίμανση-Παλαιότητα: 12 μήνες, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: Φρουτώδη και φρέσκα αλλά και γλυκά αρώματα κόκκινω φρούτων, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 7°C έως 13°CΤαιριάζει με: Κόκκινα Κρέατα, Λευκά Κρέατα, Λευκά Τυριά, Θαλασσινά. Αγόρασέ το online!

Οινοποιείο Πετραλώνων - Χαλκιδική

Από το 2003 καλλιεργούμε βιολογικά 30 στρέμματα αμπέλια. Όλη η διαδικασία, τρύγος, οινοποίηση, σταθεροποίηση, παλαίωση, έως εμφιάλωση γίνεται με την προσωπική δουλειά πατέρα και γιού.
ΔΡΟΜΩΝ ΕΡΥΘΡΟΣ, ΒΙΟ, Ερυθρό 750ml, 2011
Τύπος κρασιού: Ήρεμο, Αρώματα: Αρώματα φρούτων του δάσους, βύσσινου, βατόμουρου & κερασιού, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: Ήπιο Ξινόμαυρο μέτριας οξύτητας και πληθωρικό στο στόμα, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 16°C έως 18°C, Ταιριάζει με: Ιδανική συνοδεία για κυνήγι. Συνοδεύει άριστα κόκκινα κρέατα, λευκά και κίτρινα τυριά. Αγόρασέ το online!
ΦΛΟΓΑ ΓΗΣ ΕΡΥΘΡΟΣ,ΒΙΟ, Ερυθρό 750ml, 2011
Τύπος κρασιού: Ήρεμο, Αρώματα: Αρώματα φρούτων, cranberries και ψημένων δαμάσκηνων, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: φρουτώδης γεύση, ισορροπία στο στόμα, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 16°C έως 18°CΤαιριάζει με: Ιδανική συνοδεία για κυνήγι, κόκκινα κρέατα, λευκά και κίτρινα τυριά. Αγόρασέ το online!

Oινοποιείο Βρυνιώτης - Εύβοια

Η σχέση με το αμπέλι και το κρασί κρατάει από παλιά, από την εποχή που οι πρόγονοι του Κωνσταντίνου Βρυνιώτη άρχισαν να φυτεύουν αμπέλια στην περιοχή και έχτισαν το παλαιό πέτρινο πατητήρι-οινοποιείο.
VRINIOTIS ΙΑΜΑ ΛΕΥΚΟΣ 750ML 2017
Τύπος κρασιού: Ήρεμο, Αρώματα: Εκρηκτικά αρώματα βερίκοκου, λευκόσαρκου ροδάκινου μαζί με άνθη εσπεριδοειδών, εξισορροπούν ευχάριστα με τις εξωτικές νότες. Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση:  τραγανή οξύτητα και έντονη φρουτώδη επίγευση, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 8°C έως 10°C, Ταιριάζει με: Θαλασσινά, λευκά κρέατα και σαλάτες. Αγόρασέ το online!
VRINIOTIS ΙΑΜΑ ΕΡΥΘΡΟΣ 750ML 2017
Τύπος κρασιού: Ήρεμο, Αρώματα: Ένα απολαυστικό κρασί με ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα. Διαθέτει βαθύ πορφυρό χρώμα και στη μύτη το ελκυστικό μπουκέτο αρωμάτων χαρακτηρίζεται από τα κόκκινα φρούτα του δάσους αρμονικά δεμένα με τα αρώματα μπαχαρικών και δρυός, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: Πλούσιο και ισοροπημένο στόμα , απολαυστικό φρούτο , βελούδινες ταννίνες και μακριά πιπεράτη επίγευση, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 16°C έως 18°C, Ταιριάζει με: Κόκκινα Κρέατα, Κόκκινα Κρέατα και κίτρινα τυριά. Αγόρασέ το online!

Κτήμα Παπαργυρίου - Κόρινθος

Το Κτήμα Παπαργυρίου ιδρύθηκε το 1978 από το γεωπόνο Αριστείδη Παπαργυρίου και βρίσκεται στην Κορινθία, περίπου 10 χλμ από το Κιάτο. Διαθέτει δύο αμπελώνες, στο Λαλιώτη (όπου είναι και το οινοποιείο) και στα Σοφιανά, σε υψόμετρο 900 μέτρων.
ΜΟΣΧΟΥΔΙ - ΑΣΥΡΤΙΚΟ, Λευκό  750ml, 2019
Τύπος κρασιού: Ήρεμο, Αρώματα: Γλυκών φρούτων και εσπεριδοειδων, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: Ζωντανό με αισθητη οξύτητα,μετριο σώμα & γευση εσπεριδοειδων, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 9°C έως 11°C, Ταιριάζει με: λευκά κρέατα, θαλασσινά, σαλάτες και φρούτα. Αγόρασέ το online!

Κτήμα Φλόριαν - Θεσσαλονίκη

Το Domaine Florian είναι ένα οικογενειακό μπουτίκ οινοποιείο με μακρά παράδοση στην αμπελουργία και την οινοποίηση, αφιερωμένο στην υψηλής ποιότητας, αυθεντική και οικολογικά βιώσιμη παραγωγή κρασιού.
CHARDONNAY BARRIQUE, Λευκό 750ml, 2016
Τύπος κρασιού: Ενισχυμένο, Αρώματα: Η μύτη είναι έντονα αρωματική, με μήλο, ανανά και ποικιλία λουλουδιών. Η οινοποίηση στο βαρέλι χαρίζει επιπλέον νότες βανίλιας και μπαλσάμικου, φτιάχνοντας ένα σύνολο που δημιουργεί ένα κρασί με ιδιαίτερα ενδιαφέρον μπουκέτο και εντυπωσιακό σώμα, Ωρίμανση-Παλαιότητα: 6μήνες στις οινολάσπες στο βαρέλι, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: "Αρώματα τροπικών φρούτων και πικάντικες, καπνιστές νότες βανίλιας παραμένουν για ώρα στην επίγευση, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 9°C έως 11°C, Ταιριάζει με: Θαλασσινά, Λευκά Κρέατα, Ζυμαρικά.
TERZETTO, Λευκό 750ml, 2017
Τύπος κρασιού: Ενισχυμένο, Αρώματα: Στη μύτη εντοπίζονται εσπεριδοειδή, που συνοδεύονται από αρώματα ροδάκινου, μάνγκο, πεπονιού και μια υποψία τσακμακόπετρας.  Στο τελείωμα αναδύονται λεπτά αρώματα ανθού αμυγδαλιάς και φουντουκιού, Ωρίμανση-Παλαιότητα: 6μήνες με τις οινολάσπες τους, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: Στον ουρανίσκο εντοπίζονται όπως και στη μύτη εσπεριδοειδή, τα οποία ενώνονται με κυδώνι και μια πινελιά γκρέιπφρουτ. Στην μακρά του επίγευση κυριαρχούν τα εσπεριδοειδή, το μάνγκο και το ροδάκινο, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 8°C έως 11°CΤαιριάζει με: Θαλασσινά, Λευκά Κρέατα, Σαλάτες.

Οίνοι Αδάμ - Θεσσαλονίκη

Έχοντας ως στόχο την παραγωγή κρασιών που προσφέρουν απόλαυση, αλλά και την εμπειρία ενός ιδιαίτερου χαρακτήρα, επικεντρωνόμαστε στην οινοποίηση μονοποικιλιακών κρασιών από τις ποικιλίες Refosco, Μαλαγουζιά και Chardonnay, οι οποίες πιστεύουμε ότι εκφράζουν καλύτερα το έδαφος και το κλίμα της περιοχής μας.
ΟΙΝΟΙ ΑΔΑΜ REFOSCO, Ερυθρό 750ml, 2019
Τύπος κρασιού: Ήρεμο, Αρώματα: μαύρα φρούτα, σοκολάτα, καπνός, δέρμα, Ωρίμανση-Παλαιότητα: γαλλικό δρύινο βαρέλι 16 μήνες, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: μαύρα φρούτα, σοκολάτα, καπνός, δέρμα, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 8°C έως 20°CΤαιριάζει με: Κόκκινα Κρέατα, Κυνήγι, Ζυμαρικά. Αγόρασέ το online!
ΟΙΝΟΙ ΑΔΑΜ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ, Λευκό 750ml, 2015
Τύπος κρασιού: Ήρεμο, Αρώματα: λευκά φρούτα, πυρηνοκαρπα, λεμόνια, χαμομήλι, Ωρίμανση-Παλαιότητα: μόνο σε δεξαμενή - όχι βαρέλι, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: λευκά φρούτα, πυρηνοκαρπα, λεμόνια, χαμομήλι, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 5°C έως 12°CΤαιριάζει με: Θαλασσινά, Λευκά Κρέατα, Σαλάτες. Αγόρασέ το online!

Οινοποιείο Αϊβαλής - Νεμέα

Το οινοποιείο Αϊβαλή ξεκίνησε το 1997 από τον Χρήστο Αϊβαλή. Στους ιδιόκτητους αμπελώνες συνολικής έκτασης 35 στρεμμάτων καλλιεργούνται οι ποικιλίες Αγιωργίτικο, Syrah, Cabernet και Merlot. Με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, εκτός από σημαντικές επενδύσεις, επιλέγονται επίσης χαμηλές αποδόσεις.
 
ΝΕΜΕΑ ΑΪΒΑΛΗΕρυθρό 750ml, 2018
Τύπος κρασιού: Ήρεμο, Αρώματα: κόκκινα φρούτα, μπαχάρια, Ωρίμανση-Παλαιότητα: σε δρυινα βαρέλια για 1 έτος - παλαιώνει minimum μέχρι και 10 έτη, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: ευκολόπιοτο μαλακό όπου κυριαρχούν τα ώριμα κόκκινα φρούτα, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 12°C έως 14°C, Ταιριάζει με: Κόκκινα Κρέατα, Λευκά Κρέατα, Κίτρινα Τυριά. Αγόρασέ το online!
LE SANG DE LA PIERRE(ΤΟ ΑΙΜΑ THΣ ΠΕΤΡΑΣ), Ερυθρό 750ml, 2018
Τύπος κρασιού: Ξηρό, Αρώματα: Φρουτώδη και φρέσκα αλλά και γλυκά αρώματα κόκκινω φρούτων, Ωρίμανση-Παλαιότητα: σε δρυινα βαρέλια για 18 μήνες - παλαιώνει minimum μέχρι και 10 έτη, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: γεμάτο στόμα με μέτρια ένταση, απαλές τανινες και οξύτητα απόλυτα ισσοροπημένη, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 14°C έως 16°CΤαιριάζει με: Κόκκινα Κρέατα, Λευκά Κρέατα, Λευκά Τυριά, Κυνήγι, Κίτρινα Τυριά. Αγόρασέ το online!

 

Κτήμα Γράμψα - Ζάκυνθος

Το οινοποιείο της οικογένειας Γράμψα, βρίσκεται στο ημιορεινό χωριό της όμορφης Ζακύνθου, Λαγωπόδο, στους πρόποδες του όρους Βραχίονα. Οι παιδικές μνήμες από σκηνές του τρύγου και από αρωμάτα εν ζυμώσι μούστου ήταν αυτές που οδήγησαν τα δύο αδέρφια Χρήστο και Τάσο να δημιουργήσουν το 2011 ένα σύγχρονο οινοποιείο μέσα στο Κτήμα που οι ίδιοι μεγάλωσαν.
 
ALLERGO WHITEΛευκό 750ml, 2019
Τύπος κρασιού: Ήρεμο, Αρώματα: ανθικα αρώματα, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: φρουτώδη, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 10°C έως 12°C, Ταιριάζει με: Ζυμαρικά, Κίτρινα Τυριά,  Λευκά Τυριά, Θαλασσινά.
ALLERGO RED, Ερυθρό 750ml, 2019
Τύπος κρασιού: Ήρεμο, Αρώματα: ανθικα αρώματα και κόκκινα φρούτα, Ωρίμανση-Παλαιότητα: 2 μήνες σε γαλ. δρυινα βαρέλια, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: βουτυριενες νότες, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 12°C έως 15°CΤαιριάζει με: Κόκκινα Κρέατα, Κίτρινα Τυριά.

 

​Οινοποιείο ​Μιχαηλίδη - Δράμα

Στον Άγιο Αθανάσιο, κοντά στη βόρεια ελληνική πόλη της Δράμας, σε απόσταση αναπνοής από τους αμπελώνες, χτυπά η "καρδιά" του Κτήματος Μιχαηλίδη. Το οινοποιείο, το κέντρο της οινοπαραγωγής του οινοποιείου μας, όπου όλα τα βήματα παραγωγής πραγματοποιούνται από την πρώτη επεξεργασία μέχρι το τελικό κρασί
 
ΠΥΛΗ ΛΕΥΚΟΛευκό 750ml, 2019
Τύπος κρασιού: Ήρεμο, Αρώματα: Yυψηλή αρωματική ένταση & πολυπλοκότητα, κυριαρχία εσπεριδοειδώβ & εξωτικών φρούτων, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: φρουτώδης & κρεμμώδης γεύση με κομψή επίγευση & τραγανή οξύτητα, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 9°C έως 11°C, Ταιριάζει με: Θαλασσινά, Λευκά Κρέατα, Κίτρινα Τυριά, Ζυμαρικά. Αγόρασέ το online!

Θα βρεις επίσης στην κάβα μας

RAPSANI TERRA PETRA, Ερυθρό 750ml, 2017
Τύπος κρασιού:
Ήρεμο, Αρώματα: Μαρμελάδες,φράουλες,κεράσι, Ξηρότητα: Ξηρό, Γεύση: Πολυπλοκο κρασί,με καλοδουλεμένες ταννίνες, Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: Από 16°C έως 18°C, Ταιριάζει με: Κόκκινα Κρέατα, Κυνήγι, Κίτρινα Τυριά. Αγόρασέ το online!