Αρνάκι κλέφτικο
by #MadeWithAB
Το κυρίως πιάτο του πασχαλινού τραπεζιού
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Easter
Main courses

Ingredients for 8 People
- 4 kg αρνάκι κομμένο σε μερίδες
- 6 πατάτες, χοντροκομμένες
- 3 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε χοντρές φέτες
- 4 πιπεριές, χοντροκομμένες
- 5 τομάτες, χοντροκομμένες
- 500 g κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 κ/σ ρίγανη
- 10 σκελίδες σκόρδο
- 150 ml ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
Start cooking
1. Σε μεγάλη μπασίνα βάζουμε το αρνάκι, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό των λεμονιών, αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά, πασπαλίζουμε με ρίγανη και προθέτουμε τα κρεμμύδια. 2. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 4 ώρες. 3. Σε μεγάλο ταψί στρώνουμε αρκετές λαδόκολλες και τοποθετούμε μέσα το αρνί. 4. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις πατάτες, τις τομάτες, το κεφαλοτύρι και ανάμεσά τους τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες. 5. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα και κλείνουμε τις λαδόκολλες δένοντας με σπάγκο. 6. Ψήνουμε το αρνάκι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 60’ και στη συνέχεια για περίπου 4 ½ ώρες στους 150οC.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Main courses