facebook-pixel
Recipe Search ResultsΑρνί ή κατσίκι ψητό με κρούστα αρωματικών
Ab logo
  • Αρνί ή κατσίκι ψητό με κρούστα αρωματικών
  • Αρνί ή κατσίκι ψητό με κρούστα αρωματικών
Αρνί ή κατσίκι ψητό με κρούστα αρωματικών

Αρνί ή κατσίκι ψητό με κρούστα αρωματικών

by AB Food Stories
Hard
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 1/2 αρνί ή κατσίκι, περίπου 5 κιλά, κομμένο κάθετα (ώστε να πάρουμε τη μία πλευρά και το ένα μπούτι σε ένα ενιαίο κομμάτι)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 κ.σ θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 2 κ.σ μουστάρδα απαλή Ντιζόν
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
  • 1 πατάτες μικρές φούρνου, χαραγμένες μέχρι τη μέση με μαχαιράκι σε λεπτές φέτες σαν ακορντεόν, φροντίζοντας να μείνουν ολόκληρες από τη μία πλευρά
  • 1/2 αρνί ή κατσίκι, περίπου 5 κιλά, κομμένο κάθετα (ώστε να πάρουμε τη μία πλευρά και το ένα μπούτι σε ένα ενιαίο κομμάτι)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 κ.σ θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 2 κ.σ μουστάρδα απαλή Ντιζόν
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
  • 1 πατάτες μικρές φούρνου, χαραγμένες μέχρι τη μέση με μαχαιράκι σε λεπτές φέτες σαν ακορντεόν, φροντίζοντας να μείνουν ολόκληρες από τη μία πλευρά

Start cooking

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τις πάπρικες και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και αλείφουμε με το μείγμα το κρέας μέσα και έξω. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί που να το χωράει ολόκληρο, λυγίζοντάς το ελαφρώς για να χωρέσει, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις. Βάζουμε στον φούρνο τη σχάρα στη μεσαία σκάλα και πάνω της βάζουμε το αρνί, λυγισμένο σε κουλούρα, ώστε να χωρέσει. Από κάτω βάζουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με 1 φλιτζάνι νερό, ώστε να στάζουν μέσα τα υγρά από το ψήσιμο. Ψήνουμε από τη μία πλευρά το κρέας για περίπου 1½ ώρα ή μέχρι να ροδοψηθεί. Το βγάζουμε με τη σχάρα από τον φούρνο, το ακουμπάμε πάνω σε μια λαμαρίνα, γυρίζουμε με προσοχή το κρέας από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει ωραία. Αν χρειάζεται, τα τελευταία 5 λεπτά, το ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να αποκτήσει ωραία τραγανή κρούστα. Πατάτες: Περίπου 40 λεπτά πριν από το τέλος ψησίματος του αρνιού, βάζουμε μέσα στο ταψί (που στάζουν τα υγρά από το κρέας) τις πατάτες, ώστε να ψηθούν στο ζουμί που θα βγάλει το αρνί. Αν ενδιάμεσα χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Easter
Winter
Main courses