Recipe Search ResultsΑρνί στο φούρνο με πατάτες, ψημένο πάνω σε φρέσκια ρίγανη με σάλτσα μουστάρδας και εσπεριδοειδών
Ab logo
  • Αρνί στο φούρνο με πατάτες, ψημένο πάνω σε φρέσκια ρίγανη με σάλτσα μουστάρδας και εσπεριδοειδών

Αρνί στο φούρνο με πατάτες, ψημένο πάνω σε φρέσκια ρίγανη με σάλτσα μουστάρδας και εσπεριδοειδών

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Main courses
Αρνί στο φούρνο με πατάτες, ψημένο πάνω σε φρέσκια ρίγανη με σάλτσα μουστάρδας και εσπεριδοειδών

Ingredients for 4 People

4 People
  • 500 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 5 ματσάκια φρέσκια ρίγανη
  • 500 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 100 ml χυμό λεμονιού
  • 80 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 60 g. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κιλά πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κιλό μπούτι αρνίσιο
  • πιπέρι
  • 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, με τη φλούδα
  • αλάτι

Start cooking

• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ζεματίζουμε την ρίγανη για 4’. Τη σουρώνουμε και την κρυώνουμε με κρύο νερό. • Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, με το κρασί, τους χυμούς, το ελαιόλαδο και το βούτυρο. • Σ’ ένα ταψί ή γάστρα, βάζουμε την ρίγανη, από πάνω ακουμπάμε το κρέας, τα σκόρδα με τη φλούδα και τις πατάτες. • Αλατοπιπερώνουμε και με κουτάλα παίρνουμε από το ζουμί του σκεύους και περιχύνουμε το φαγητό. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά καλά με αλουμινόχαρτο. • Ψήνουμε στους 170°C για 2 ώρες. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 30’, μέχρι να ροδίσει.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Spring
Main courses
  • Αρνί στο φούρνο με πατάτες, ψημένο πάνω σε φρέσκια ρίγανη με σάλτσα μουστάρδας και εσπεριδοειδών