Recipe Search ResultsΑβγά μάτια με μοτσαρέλα, βασιλικό και ντοματίνια
Ab logo
  • Αβγά μάτια με μοτσαρέλα, βασιλικό και ντοματίνια

Αβγά μάτια με μοτσαρέλα, βασιλικό και ντοματίνια

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

4 of 5
Everyday recipe,Brunch,Student's Meal
Main courses
Αβγά μάτια με μοτσαρέλα, βασιλικό και ντοματίνια

Ingredients for 1 People

1 People
  • 2 αβγά
  • 6 φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • 30 γρ. μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και ρίχνουμε 2 κ.γ. από το ελαιόλαδο μαζί με τα ντοματίνια και λίγο αλάτι. Τηγανίζουμε για 2 -3 λεπτά. Δεν θέλουμε να γίνουν σάλτσα, ίσα να μελώσουν λίγο και να χάσουν τα υγρά τους, για αυτό δεν τα ανακατεύουμε συνέχεια. Σπάμε τα αβγά ένα ένα σε ένα μικρό μπολ και τα ρίχνουμε προσεχτικά στο τηγάνι. Σκορπίζουμε μέσα στο τηγάνι και την μοτσαρέλα. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι που να κλείνει καλά το τηγάνι, συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 1 λεπτό, σβήνουμε την κουζίνα και αφήνουμε το σκεύος πάνω στο ζεστό μάτι, για 3 -4 λεπτά ώστε να ψηθεί το ασπράδι και να λιώσει το τυρί. Προσθέτουμε το βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Everyday recipe,Brunch,Student's Meal
Brunch,Lunch
Main courses
  • Αβγά μάτια με μοτσαρέλα, βασιλικό και ντοματίνια