Recipe Search ResultsΑβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο
Ab logo
  • Αβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο

Αβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο

by AB Food Stories

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Side dishes
Αβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο

Ingredients for 2 People

2 People
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 4 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι (για τα αβγά)
  • 12 σπαράγγι, καθαρισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 g σπανάκι
  • 60 g ανθότυρο

Start cooking

• Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. • Αβγά: Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε το ξίδι. Σπάμε τα αβγά σε φλιτζάνια, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα προσθέσουμε στο νερό. Όταν το νερό βράσει, προσθέτουμε τα αβγά σε διαφορετικά σημεία, μέχρι 4 τη φορά. Τα αφήνουμε, καλύπτουμε με καπάκι για 3 λεπτά, ελέγχουμε αν χρειάζονται μετακίνηση για να γίνουν πιο στρογγυλά και τα βγάζουμε με μια κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. • Σπαράγγια: Παράλληλα, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά ή κατά το γούστο μας. Στραγγίζουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα σπαράγγια, λίγο σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατίζουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο. Τελειώνουμε με τα αβγά, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Side dishes
  • Αβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο