facebook-pixel
Recipe Search ResultsΑβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο
Ab logo
  • Αβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο
Αβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο

Αβγά ποσέ με σπαράγγια στο ατμό, φρέσκο σπανάκι και ανθότυρο

by AB Food Stories
Easy
1'- 30'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

2 servings
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού λεμόνι (χυμός)
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 4 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι (για τα αβγά)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 12 σπαράγγι, καθαρισμένο
  • 200 g σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 60 g ανθότυρο
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού λεμόνι (χυμός)
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 4 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι (για τα αβγά)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 12 σπαράγγι, καθαρισμένο
  • 200 g σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 60 g ανθότυρο

Start cooking

• Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. • Αβγά: Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε το ξίδι. Σπάμε τα αβγά σε φλιτζάνια, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα προσθέσουμε στο νερό. Όταν το νερό βράσει, προσθέτουμε τα αβγά σε διαφορετικά σημεία, μέχρι 4 τη φορά. Τα αφήνουμε, καλύπτουμε με καπάκι για 3 λεπτά, ελέγχουμε αν χρειάζονται μετακίνηση για να γίνουν πιο στρογγυλά και τα βγάζουμε με μια κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. • Σπαράγγια: Παράλληλα, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά ή κατά το γούστο μας. Στραγγίζουμε. Μοιράζουμε στα πιάτα σπαράγγια, λίγο σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατίζουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο. Τελειώνουμε με τα αβγά, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Side dishes