Χωριάτικο καρβέλι με μυρωδικά
Duration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yet
Ingredients for 1 People
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 2 κ.σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κύβους νωπή μαγιά
- 100 γρ. γιαούρτι πρόβειο
- 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 600 γρ. αλεύρι σκληρό
- 300 γρ. αλεύρι για ψωμί χωριάτικο
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και την αφήνουμε στην άκρη για 10’.
Βάζουμε τα αλεύρια, το γιαούρτι, το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ ή μίξερ, προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά και ζυμώνουμε ρίχνοντας σταδιακά νερό (περίπου 1 ½ ποτήρι).
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα σε πάγκο εργασίας. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και πλάθουμε δυο καρβέλια. Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20’ – 30’. Ψήνουμε στους 200οC, στη χαμηλή θέση του φούρνου για 45’ – 50’.