Χυλοπίτες με χωριάτικο λουκάνικο και κεφαλοτύρι
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
5 of 5
Ingredients for 4 People
- 2 αβγά
- 125 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 375 γρ. χυλοπίτες
- Αλάτι
- 1 κεφαλοτύρι
- μαϊντανός
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Βάζετε τις ροδέλες του χωριάτικου λουκάνικου και το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και τα μαγειρεύετε, ενώ ανακατεύετε τακτικά με μία κουτάλα μέχρι να γίνουν τραγανές.
Βράζετε τις χυλοπίτες σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Στο μεταξύ χτυπάτε τα αβγά μέσα σε ένα μπολ, προσθέτετε το κεφαλοτύρι, το αλάτι και μια γενναία ποσότητα φρεσκοτριμμένου πιπεριού. Τα ανακατεύετε όλα μαζί με ένα πιρούνι.
Λίγο πριν ετοιμαστούν οι χυλοπίτες, δυναμώνετε τη φωτιά στο τηγάνι, έτσι ώστε το ελαιόλαδο και το λίπος του χωριάτικου λουκάνικου να «καούν». Σουρώνετε τις χυλοπίτες, ενώ παράλληλα ρίχνετε στην κατσαρόλα το μίγμα των αβγών, τη σάλτσα που έχετε έτοιμη στο τηγάνι και τα ανακατεύετε δυνατά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.