Easy
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 160 γρ. μαργαρίνη
- Σουσάμι (για την επικάλυψη)
- Καυτερή πάπρικα (προαιρετικά) (για την επικάλυψη)
- Αμύγδαλα ασπρισμένα, χονδροαλεσμένα (για την επικάλυψη)
- 3 κουταλάκια σπασμένο ροζ πιπέρι
- 2 κουταλιές τριμμένο βασιλικό
- 60 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ή παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 γρ. ωμά φιστίκια, αλεσμένα σε πούδρα
- 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, αλεσμένα σε πούδρα
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 αβγά
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 4 κουταλιά ελαιόλαδο
- Ασπράδι ελαφρά χτυπημένο (για την επικάλυψη)
Shop this recipe
Essential ingredients
7144851
7064748
7064459
7088478
Load 4 more products
Start cooking
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, τα ζυμώνετε και τα πλάθετε σε μια μπάλα. Την τυλίγετε σε μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Την πλάθετε κατόπιν σε λεπτά μπαστουνάκια με μήκος 10 εκατοστά περίπου. Ανακατεύετε σε πιάτο αμύγδαλα, σουσάμι και πάπρικα, αλείφετε τα μπαστουνάκια με ασπράδι και τα ρολάρετε στο μίγμα του σουσαμιού. Τοποθετείτε τα κριτσίνια σε ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί. Με το ίδιο μίγμα μπορείτε να φτιάξετε και μπισκοτάκια. Αφού αφήσετε την ζύμη στο ψυγείο, την πλάθετε σε λεπτές φραντζολίτσες, τις κόβετε σε φέτες με πάχος 1 εκ., τις αλείφετε με το ασπράδι και τις πασπαλίζετε με το μίγμα της επικάλυψης. Τις τοποθετείτε σε ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7144851
7064748
7064459
7088478
Load 4 more products