Γαρίδες σαγανάκι στον φούρνο
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 20 μεσαίου μεγέθους γαρίδες, καθαρισμένες από κελύφη (κρατάμε κεφάλια και ουρές)
- 100 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
- 50 ml ούζο
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι
- 3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
- 50 κασέρι, τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7062509
7076035
7091277
7063738
Load 4 more products
Start cooking
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τη φέτα, το ούζο, το κονιάκ, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και αλατοπίπερο και ψήνουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 4-5 λεπτά.
Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο κασέρι, αφήνουμε 1-2 λεπτά να λιώσει το τυρί και βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο.
Σερβίρουμε τις γαρίδες όσο είναι ακόμη ζεστές.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7062509
7076035
7091277
7063738
Load 4 more products