Γαύρος μαρινάτος
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Aperitif
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1 κιλό γαύρο πολύ φρέσκο
- 1 λεμόνι (χυμός)
- ξίδι από κόκκινο κρασί καλής ποιότητας
- 6 σκελίδες σκόρδο
- χονδρό αλάτι
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε τετραγωνάκια
- ψιλοκομμένο μαϊντανός
Shop this recipe
Essential ingredients
7062943
7084562
7064239
7084964
Load 2 more products
Start cooking
Πλένετε τον γαύρο και τον αφήνετε 2-3 λεπτά μέσα σε ξίδι, τόσο όσο να τον σκεπάζει. Τον σουρώνετε και τον καθαρίζετε κόβοντας με τα δάχτυλα το κεφάλι, τραβώντας ταυτόχρονα το εντεράκι. Ανοίγετε την κοιλιά και ξεκολλάτε με προσοχή την ραχοκοκαλιά. Ξεπλένετε τα φιλέτα με κρύο νερό, τα στραγγίζετε καλά και τα τοποθετείτε, δίπλα δίπλα, χωρίς να καλύπτει το ένα το άλλο, σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος (ποτέ σε μεταλλικό). Στη συνέχεια τα αλατίζετε και τοποθετείτε από πάνω μια δεύτερη σειρά. Τα αλατίζετε ξανά με το χοντρό αλάτι.Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού με το ξίδι σε αναλογία 1 προς 5- μέχρι να σκεπαστούν τελείως τα ψαράκια. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο και το αφήνετε 8-10 ώρες. Τα ψαράκια αλλάζουν χρώμα και ασπρίζουν. Τα σουρώνετε και τοποθετείτε ξανά τα φιλέτα με τάξη μέσα σε γυάλινο σκεύος.Τα πασπαλίζετε με το σκόρδο, κομμένο σε φετούλες, την πιπεριά και περιχύνετε με ελαιόλαδο, σχεδόν να τα σκεπάζει. Διατηρείτε τον γαύρο στο ψυγείο έως 2 μήνες. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό όταν τον σερβίρετε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Aperitif
Shop this recipe
Essential ingredients
7062943
7084562
7064239
7084964
Load 2 more products