Recipe Search ResultsΓεμιστές ντομάτες και πιπεριές
Ab logo
  • Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

by Νίκος Μαούνης

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

Ingredients for 4 People

4 People
  • 8 πιπεριές
  • Αλάτι
  • ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
  • 3 κουταλιές σούπας μαύρες σταφίδες
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 κουταλιές σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 5 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 15 κοφτές κουταλιές σούπας ρύζι για γεμιστά
  • 7 ντομάτες
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Πιπεριές Πράσινες Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063729
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    This item is no longer available
    7101795
  • Start cooking

    Αδειάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα της ντομάτας για να τη χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό των λαχανικών με ζάχαρη και αλάτι και τα τρυπάμε με το μαχαίρι εδώ κι εκεί. Βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό να αχνιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και ρίχνουμε τη ντομάτα να πάρει μια βράση. Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει όλο το άμυλο. Το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε μαζί με το δυόσμο, το βασιλικό, το μαϊντανό, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Βράζουμε μέχρι το ρύζι να γίνει διαφανές! Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε στο ταψί. Περιχύνουμε με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν και να μελώσει το ρύζι.Tip: Το μυστικό στα γεμιστά είναι το ρύζι να είναι χυλωμένο και μελωμένο χωρίς να έχει αμυλώδη υφή!ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ: Τα γεμιστά είναι το μεγαλείο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Ένα από τα λίγα πιάτα που είναι τόσο συνυφασμένα με το ελληνικό καλοκαίρι. Του ταιριάζουν πολύ τα Ροζέ κρασιά και μάλιστα μπορούν να είναι γλυκόπιοτα και αρωματικά, μια που τα γεμιστά παίζουν ανάμεσα στο γλυκό και το ξινούτσικο με μαεστρία. Συνοδέψτε τα λοιπόν με ένα Ροζέ του Φεγγαριού Κατωγι η Σειμείο Στίξης ροζέ του Μπουτάρη η Ακακίες του Κυρ-ΓιάννηΑπό τον Νίκο Μαούνη
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    Spring,Summer
    Main courses
    • Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Πιπεριές Πράσινες Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063729
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    This item is no longer available
    7101795