Recipe Search ResultsΓιορτινά cupcakes με χρωματιστό γλάσο λευκής σοκολάτας
Ab logo
  • Γιορτινά cupcakes με χρωματιστό γλάσο λευκής σοκολάτας

Γιορτινά cupcakes με χρωματιστό γλάσο λευκής σοκολάτας

Difficulty

Average

Duration

>60'

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Desserts
Γιορτινά cupcakes με χρωματιστό γλάσο λευκής σοκολάτας

Ingredients for 12 People

12 People
  • 175 g βούτυρο ΑΒ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175 g ζάχαρη ΑΒ
  • 175 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 φρέσκα αβγά αχυρώνα ΑΒ
  • 60 ml γάλα ή ξινόγαλα
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 125 g σοκολάτα (κουβερτούρα), σε κυβάκια
  • 200 g σοκολάτα λευκή, σε κύβους (για το γλάσο)
  • 100 g βούτυρο (για το γλάσο)
  • 200 g φρέσκο τυρί κρέμα (για το γλάσο)
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (για το γλάσο)
  • χρωματιστά ζαχαρωτά (για το γλάσο)

Start cooking

• Γλάσο: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, εκτός φωτιάς, ανακατεύουμε το βούτυρο να ενωθεί με τη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει. Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα και ενσωματώνουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας και μεταφέρουμε σε σακούλα με μύτη κατσαρή. Αφήνουμε το γλάσο στο ψυγείο να σφίξει καλά. • Cupcakes: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C, βάζουμε στον πάγκο ένα ταψάκι για μάφιν 12 θέσεων και τοποθετούμε στις υποδοχές από 1 ειδικό χαρτάκι. • Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ρίχνουμε σταδιακά τα αβγά, το γάλα και το αλεύρι. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, μοιράζουμε το μείγμα στα 12 χαρτάκια χωρίς να τα ξεχειλίσουμε. Βυθίζουμε στο κέντρο του καθενός από ένα κομμάτι σοκολάτας και ψήνουμε τα κεκάκια για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους, να φουσκώσουν και να ψηθούν. • Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο βγάζουμε τα κεκάκια από τις θήκες να κρυώσουν εντελώς. Διακοσμούμε την επιφάνεια με γλάσο και γιορτινά ζαχαρωτά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Other
Desserts
  • Γιορτινά cupcakes με χρωματιστό γλάσο λευκής σοκολάτας