facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚαπνιστός σολομός με φινόκιο και ρόδι
Ab logo
  • Καπνιστός σολομός με φινόκιο και ρόδι
Καπνιστός σολομός με φινόκιο και ρόδι

Καπνιστός σολομός με φινόκιο και ρόδι

Easy
>60'
5/5

Ingredients forPeople

1 serving
  • 1 μικρό φινόκιο
  • 4 φέτες καπνιστό σολομό
  • 2 κ.σ. σπόρους ροδιού
  • λίγες κορφούλες άνηθο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. χυμό λάιμ ή πορτοκάλι
  • 1/4 φύλλο σφολιάτας βουτύρου
  • 1/2 κρόκο αβγού αραιωμένο με λίγο νερό (για το δεντράκι σφολιάτας)
  • 4 τυρί κρέμα (για το δεντράκι σφολιάτας)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα με μέλι (για το δεντράκι σφολιάτας)
  • 6 φετούλα αβγοτάραχο, λεπτοκομμένη (για το δεντράκι σφολιάτας)
  • 2 κ.γ. αβγά χρυσής ρέγκας (για το δεντράκι σφολιάτας)
  • άνηθος για γαρνίρισμα
  • 1 μικρό φινόκιο
  • 4 φέτες καπνιστό σολομό
  • 2 κ.σ. σπόρους ροδιού
  • λίγες κορφούλες άνηθο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. χυμό λάιμ ή πορτοκάλι
  • 1/4 φύλλο σφολιάτας βουτύρου
  • 1/2 κρόκο αβγού αραιωμένο με λίγο νερό (για το δεντράκι σφολιάτας)
  • 4 τυρί κρέμα (για το δεντράκι σφολιάτας)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα με μέλι (για το δεντράκι σφολιάτας)
  • 6 φετούλα αβγοτάραχο, λεπτοκομμένη (για το δεντράκι σφολιάτας)
  • 2 κ.γ. αβγά χρυσής ρέγκας (για το δεντράκι σφολιάτας)
  • άνηθος για γαρνίρισμα

Start cooking

• Κόβετε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο (με πολλή προσοχή!) και τις μαρινάρετε για μισή ώρα με τον χυμό λάιμ ή πορτοκάλι και λίγο αλάτι. • Σουρώνετε και τις βάζετε σε πιάτο. • Ακουμπάτε τις φέτες καπνιστού σολομού και ρίχνετε τους σπόρους ροδιού και τις κορφούλες άνηθο. • Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε. • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. • Κόβετε την σφολιάτα με κουπ – πατ δεντράκι. • Αλείφετε τα δεντράκια με το αβγό και ψήνετε για 15 – 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. • Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και με ένα πιρούνι σπρώχνετε το κέντρο της σφολιάτας. Ανακατεύετε το τυρί κρέμας με το μέλι και το μοιράζετε στις δυο σφολιάτες. • Ακουμπάτε λίγες φετούλες αβγοτάραχο και ένα κουταλάκι χρυσής ρέγκας σε κάθε δεντράκι και γαρνίρετε με λίγο άνηθο.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Lunch
Starters & nibbles

Shop recipe for 1 serving

  • Ρόδι Καθαρισμένο 200g
    This item is temporarily unavailable
    7064793
  • Άνηθος Φρέσκος Καθαρισμένος 40 gr
    This item is no longer available
    7435463