Καρυδόπιτα
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 50 γρ. αμύγδαλα χονδροκομμένα
- 110 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκος αυγού
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 4 ασπράδια αβγού
Shop this recipe
Essential ingredients
7070127
7082725
7084522
7123726
Load 1 more products
Start cooking
Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο και τα αδειάζουμε στο μίγμα των κρόκων. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη ώσπου να γίνει μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο προηγούμενο μίγμα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με άγλυκη κρέμα σαντιγί.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7070127
7082725
7084522
7123726
Load 1 more products