Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο
- 250 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 3 κ.σ. γάλα
- 1 αυγό
- 1/2 φλ. δυόσμος, ψιλοκομμένος (τα φύλλα)
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένη
- 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά (ή τριμμένο παξιμάδι της αρεσκείας μας)
- 1 φλ. σόδα (το αναψυκτικό)
- αλεύρι, για το αλεύρωμα των κεφτέδων
- μπόλικο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- αλάτι
Shop this recipe
Essential ingredients
7136110
400 gr
11,5 Ε/ Kg€4,60
9,78 Ε/ Kg
€3,91
Add
7152434
7129341
7064216
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το κονιάκ, το γάλα, το αυγό, τον δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά (ή το παξιμάδι). Σε ένα μικρότερο μπολάκι ρίχνουμε τη σόδα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα του κιμά ενώ κάθε τόσο βρέχουμε τις παλάμες μας με τη σόδα, η οποία ενώνεται με τον κιμά και τον κάνει ιδιαίτερα αφράτο. Θα βρέξουμε τα χέρια μας τόσες φορές όσες θα χρειαστεί για να γίνει το μείγμα μαλακό αλλά όχι νερουλό. Συνολικά ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Μετράμε τα κεφτεδάκια και κόβουμε τον ίδιο αριθμό από κυβάκια φέτας. Παίρνουμε έναν κεφτέ, τον κρατάμε στην παλάμη μας και τον πατάμε ελαφρώς για να πλατύνει λίγο. Με το δάχτυλο κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο του, βάζουμε εκεί ένα κυβάκι τυριού και κλείνωκλείνουμε την παλάμη μας ώστε ο κιμάς να καλύψει το τυρί. Πλάθουμε προσεκτικά το κεφτεδάκι ώστε να αποκτήσει ξανά το στρογγυλό του σχήμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τους υπόλοιπους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί ελαιόλαδο, περίπου 4 εκ. από τον πάτο του τηγανιού. Το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια (όχι δυνατή) φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, χωρίς να βάζουμε πάνω από 7 κεφτεδάκια σε κάθε δόση. Τα τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά, κυλώντας τα μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι ώστε να ψηθούν και να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7136110
400 gr
11,5 Ε/ Kg€4,60
9,78 Ε/ Kg
€3,91
Add
7152434
7129341
7064216
Load 4 more products