Recipe Search ResultsΚέικ με φράουλες, αμύγδαλο και ελαιόλαδο
Ab logo
  • Κέικ με φράουλες, αμύγδαλο και ελαιόλαδο

Κέικ με φράουλες, αμύγδαλο και ελαιόλαδο

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Mother's Day,Brunch
Desserts
Κέικ με φράουλες, αμύγδαλο και ελαιόλαδο

Ingredients for 8 People

8 People
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. αμυγδαλόσκονη
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml γάλα
  • 300 γρ. φράουλες, κομμένες στην μέση
  • αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
  • καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
  • βούτυρο
  • αλεύρι, για τη φόρμα

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

1 φόρμα 22 x 12 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς τη φόρμα για κέικ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλεύρου και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Ρίχνουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε να αναμειθούν ομοιόμορφα και αδειάζουμε στη φόρμα. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια το αμύγδαλο φιλέ και την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Mother's Day,Brunch
Brunch,Dessert
Spring,Summer
Desserts
  • Κέικ με φράουλες, αμύγδαλο και ελαιόλαδο

Shop this recipe

Essential ingredients