Recipe Search ResultsΚέικ σοκολάτα χωρίς μίξερ, με γλάσο σοκολάτας και καραμελωμένα φουντούκια
Ab logo
  • Κέικ σοκολάτα χωρίς μίξερ, με γλάσο σοκολάτας και καραμελωμένα φουντούκια

Κέικ σοκολάτα χωρίς μίξερ, με γλάσο σοκολάτας και καραμελωμένα φουντούκια

by AB Foodstories
Πλούσιο σοκολατένιο κέικ, που θα σερβίρουμε σαν τούρτα, πασπαλισμένο με καραμελωμένα φουντούκια.

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Sunday Course,Children's party
Desserts
Κέικ σοκολάτα χωρίς μίξερ, με γλάσο σοκολάτας και καραμελωμένα φουντούκια

Ingredients for 8 People

8 People
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα
  • 80 g βούτυρο (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
  • 2 κ.σ. μπράντι (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
  • 300 g κουβερτούρα, σε κύβους (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
  • 300 g κρέμα γάλακτος ΑΒ (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
  • 100 g ζάχαρη (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
  • 100 g φουντούκια ΑΒ Authentic Nuts (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
  • 1/2 φλ. ζεστό νερό
  • 1,5 φλ. γάλα φρέσκο από τη Θεσσαλία «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 4,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ
  • 2 φλ. λευκή ζάχαρη ΑΒ
  • 3/4 φλ. αραβοσιτέλαιο ΑΒ
  • 3 καψουλάκια βανιλίνη ΑΒ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι ΑΒ
  • 1,5 κ.γ. σόδα
  • 1,3 φλ. κακάο σε σκόνη ΑΒ

Start cooking

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C και ψήνουμε τα φουντούκια σε ταψί για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεφλουδίσουμε. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175°C.

Κέικ:
• Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες.
• Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το λάδι, τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε στα υγρά λίγο-λίγο το μείγμα των στερεών, ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και εναλλάξ με το ζεστό νερό και ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
• Το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Καραμελωμένα φουντούκια:
• Ρίχνουμε τη ζάχαρη μαζί με 1 κ.σ. νερό σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και βράζουμε χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου το περιεχόμενο, μόνο κουνώντας το τηγάνι κυκλικά ώστε να βραχεί η ζάχαρη.
• Όταν λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, να σκεπαστούν καλά με την καραμέλα. Αδειάζουμε πάνω σε λαδόκολλα κι αφήνουμε να κρυώσουν τα φουντούκια.

Γλάσο:
• Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα αρχικά και συνεχίζουμε με ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας το μπράντι και το βούτυρο, μέχρι να πάρουμε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.
• Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ και το κόβουμε στη μέση οριζοντίως. Αλείφουμε το επάνω μέρος του κάτω κομματιού με ένα στρώμα γλάσου και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι. Με το υπόλοιπο γλάσο καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά. Ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα φουντούκια με κοφτερό μαχαίρι πάνω σε πάγκο και πασπαλίζουμε το κέικ. Σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια!
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Sunday Course,Children's party
Dessert
All seasons
Desserts
  • Κέικ σοκολάτα χωρίς μίξερ, με γλάσο σοκολάτας και καραμελωμένα φουντούκια