Κέικ σοκολάτα χωρίς μίξερ, με γλάσο σοκολάτας και καραμελωμένα φουντούκια
by AB Foodstories
Πλούσιο σοκολατένιο κέικ, που θα σερβίρουμε σαν τούρτα, πασπαλισμένο με καραμελωμένα φουντούκια.

Average
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 8 servings
- 4,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1,3 φλ. κακάο σε σκόνη ΑΒ
- 1,5 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι ΑΒ
- 3 καψουλάκια βανιλίνη ΑΒ
- 3/4 φλ. αραβοσιτέλαιο ΑΒ
- 2 φλ. λευκή ζάχαρη ΑΒ
- 3 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ
- 1 πορτοκάλι, ξύσμα
- 1,5 φλ. γάλα φρέσκο από τη Θεσσαλία «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- 1/2 φλ. ζεστό νερό
- 100 g φουντούκια ΑΒ Authentic Nuts (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
- 100 g ζάχαρη (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
- 300 g κρέμα γάλακτος ΑΒ (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
- 300 g κουβερτούρα, σε κύβους (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
- 2 κ.σ. μπράντι (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
- 80 g βούτυρο (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
- 4,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1,3 φλ. κακάο σε σκόνη ΑΒ
- 1,5 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι ΑΒ
- 3 καψουλάκια βανιλίνη ΑΒ
- 3/4 φλ. αραβοσιτέλαιο ΑΒ
- 2 φλ. λευκή ζάχαρη ΑΒ
- 3 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ
- 1 πορτοκάλι, ξύσμα
- 1,5 φλ. γάλα φρέσκο από τη Θεσσαλία «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- 1/2 φλ. ζεστό νερό
- 100 g φουντούκια ΑΒ Authentic Nuts (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
- 100 g ζάχαρη (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
- 300 g κρέμα γάλακτος ΑΒ (για το γλάσο και τη διακόσμηση)
- 300 g κουβερτούρα, σε κύβους (για το γλάσο και τη διακόσμηση)