facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚις λορέν με ζαμπόν και μπέικον
Ab logo
  • Κις λορέν με ζαμπόν και μπέικον
Κις λορέν με ζαμπόν και μπέικον

Κις λορέν με ζαμπόν και μπέικον

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 6 ολόκληρα αβγά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 κρόκος αυγού
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 200 γρ. μπέικον
  • 400 γρ. regato ή gouda
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 ολόκληρα αβγά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 κρόκος αυγού
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 200 γρ. μπέικον
  • 400 γρ. regato ή gouda
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Στρώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας σε δύο φόρμες για τάρτα. Xτυπάμε τα αβγά και τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βαθύ μπολ. Kόβουμε σε μικρά κομματάκια το ζαμπόν και το μπέικον. Tρίβουμε στον τρίφτη τα κίτρινα τυριά και την κεφαλογραβιέρα. Mοιράζουμε πάνω στις δύο τάρτες τα κομματάκια του μπέικον και του ζαμπόν και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τα αβγά που χτυπήσαμε. Ψήνουμε τις δύο τάρτες στους 200°C για 35 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα οι επιφάνειές τους και σερβίρουμε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings