facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚοντοσούβλι χοιρινό σε μαρινάδα κρασιού με πιπεριές και λαδολέμονο ντομάτας
Ab logo
  • Κοντοσούβλι χοιρινό σε μαρινάδα κρασιού με πιπεριές και λαδολέμονο ντομάτας
Κοντοσούβλι χοιρινό σε μαρινάδα κρασιού με πιπεριές και λαδολέμονο ντομάτας

Κοντοσούβλι χοιρινό σε μαρινάδα κρασιού με πιπεριές και λαδολέμονο ντομάτας

by #MadeWithAB
Κοντοσούβλι χοιρινό σε μαρινάδα κρασιού με πιπεριές και λαδολέμονο ντομάτας
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 2 κιλά 2 κιλά χοιρινή πανσέτα, σε κομμάτια 6-7 εκ., πάχος περίπου 1,5 εκ.
  • 3 πιπεριές κέρατα, κομμένες στη μέση κατά μήκος και στα 2
  • 200 g. πράσο, χοντροκομμένο
  • 200 g. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 4 κλαράκια δεντρολίβανο
  • 4 κλαράκια μαντζουράνα
  • 4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 300 g. καρότο, χοντροκομμένο
  • 2 δάφνες
  • 1 κ. γ. πιπέρι σε κόκκους
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 400 g. λευκό κρασί
  • 2 κιλά 2 κιλά χοιρινή πανσέτα, σε κομμάτια 6-7 εκ., πάχος περίπου 1,5 εκ.
  • 3 πιπεριές κέρατα, κομμένες στη μέση κατά μήκος και στα 2
  • 200 g. πράσο, χοντροκομμένο
  • 200 g. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 4 κλαράκια δεντρολίβανο
  • 4 κλαράκια μαντζουράνα
  • 4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 300 g. καρότο, χοντροκομμένο
  • 2 δάφνες
  • 1 κ. γ. πιπέρι σε κόκκους
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 400 g. λευκό κρασί

Start cooking

Μαρινάδα: Βράζουμε για 3 λεπτά το κρασί και το αφήνουμε να κρυώσει. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λαχανικά για 3 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κρασί με τα λαχανικά και τα υπόλοιπα αρωματικά. Ρίχνουμε στη μαρινάδα το κρέας, αδειάζουμε το σύνολο σε μια σακούλα τροφίμων ΑΒ, κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες έως μία μέρα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Είτε πρόκειται για μεγάλη σούβλα είτε για ατομικές, περνάμε εναλλάξ χοιρινό, πιπεριές, χοιρινό, κρεμμύδι και τα πιέζουμε καλά μεταξύ τους. Για τις ατομικές σούβλες, ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και σε απόσταση για περίπου 45 λεπτά -1 ώρα, γυρίζοντές τες από όλες τις πλευρές κάθε 4-5 λεπτά. Αν το κάνουμε σε σούβλα που γυρνάει θα χρειαστεί περίπου 1½ ώρα. Συνοδευτικά Λαδολέμονο ντομάτας Χτυπάμε 350 γρ. ντομάτες, σε κομμάτια στο μπλέντερ για 2 λεπτά με λίγο αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Περνάμε τον χυμό από σουρωτήρι και τον βάζουμε σε βαζάκι ή σε μπολ με 40 ml ελαιόλαδο, 40 ml χυμό λεμονιού και τα φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό, χοντροκομμένα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Ψητά λαχανικά Ετοιμάζουμε σε φέτες κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτες στη μέση, και μανιτάρια ολόκληρα και τα ψήνουμε πάνω στη σχάρα χωρίς να τα λαδώσουμε. Όταν ψηθούν, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για 10 λεπτά να ενωθούν οι χυμοί τους. Μετά τους βάζουμε από πάνω λίγο από το λαδολέμονο ντομάτας με τον βασιλικό.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Barbeque
Dinner
Winter
Main courses