Start cooking
Στραγγίζουμε καλά τα βύσσινα από το υγρό τους, το οποίο πετάμε. Τα κόβουμε
στη μέση και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ, τους κρόκους των αυγών και τη μισή ζάχαρη (30 γρ.). Τα χτυπάμε μέχρι να ετοιμάσουμε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα, το οποίο μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ξεπλένουμε καλά τον κάδο, τον σκουπίζουμε σχολαστικά και χτυπάμε εκεί τα ασπράδια των αυγών, μέχρι να ετοιμάσουμε σφιχτή μαρέγκα.
Στο μείγμα των κρόκων ρίχνουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε την παχύρρευστη Σαντιγί ΑΒ. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα και στη συνέχεια ρίχνουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με μεγάλες και κυκλικές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της. Τέλος, προσθέτουμε τα κομμένα βύσσινα και ανακατεύουμε με προσοχή.
Ντύνουμε με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μίας μακρόστενης φόρμας με διαστάσεις 26 x 10 εκατοστά, αφήνοντας να εξέχει η μεμβράνη από τα τοιχώματα. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα που ετοιμάσαμε, ισιώνουμε απαλά την επιφάνεια και καλύπτουμε με τη μεμβράνη που αφήσαμε να εξέχει. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
Αναποδογυρίζουμε το σεμιφρέντο σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη. Αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε, διακοσμώντας με τα βύσσινα που αφήσαμε κατά μέρος.
Εναλλακτικά, σερβίρουμε με βύσσινο γλυκό κουταλιού.