facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚορμός Σεμιφρέντο με βύσσινα και λευκή σοκολάτα
Ab logo
  • Κορμός Σεμιφρέντο με βύσσινα και λευκή σοκολάτα
Κορμός Σεμιφρέντο με βύσσινα και λευκή σοκολάτα

Κορμός Σεμιφρέντο με βύσσινα και λευκή σοκολάτα

by AB FOODSTORIES
Easy
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

1 serving
  • 250 γρ. βύσσινα κονσέρβας + λίγα επιπλέον, για τη διακόσμηση
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια και λιωμένη σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 360 γρ. σαντιγί ΑΒ (την ετοιμάζουμε με το ένα από τα 2 φακελάκια της συσκευασίας, ακολουθώντας τις οδηγίες της, αλλά χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει πυκνόρρευστη σύσταση. Η ποσότητα ενός φακέλου μας δίνει ακριβώς την ποσότητα σαντιγί που χρειαζόμαστε για τη συνταγή)
  • 250 γρ. βύσσινα κονσέρβας + λίγα επιπλέον, για τη διακόσμηση
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια και λιωμένη σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 360 γρ. σαντιγί ΑΒ (την ετοιμάζουμε με το ένα από τα 2 φακελάκια της συσκευασίας, ακολουθώντας τις οδηγίες της, αλλά χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει πυκνόρρευστη σύσταση. Η ποσότητα ενός φακέλου μας δίνει ακριβώς την ποσότητα σαντιγί που χρειαζόμαστε για τη συνταγή)

Start cooking

Στραγγίζουμε καλά τα βύσσινα από το υγρό τους, το οποίο πετάμε. Τα κόβουμε στη μέση και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ, τους κρόκους των αυγών και τη μισή ζάχαρη (30 γρ.). Τα χτυπάμε μέχρι να ετοιμάσουμε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα, το οποίο μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ξεπλένουμε καλά τον κάδο, τον σκουπίζουμε σχολαστικά και χτυπάμε εκεί τα ασπράδια των αυγών, μέχρι να ετοιμάσουμε σφιχτή μαρέγκα. Στο μείγμα των κρόκων ρίχνουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε την παχύρρευστη Σαντιγί ΑΒ. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα και στη συνέχεια ρίχνουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με μεγάλες και κυκλικές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της. Τέλος, προσθέτουμε τα κομμένα βύσσινα και ανακατεύουμε με προσοχή. Ντύνουμε με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μίας μακρόστενης φόρμας με διαστάσεις 26 x 10 εκατοστά, αφήνοντας να εξέχει η μεμβράνη από τα τοιχώματα. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα που ετοιμάσαμε, ισιώνουμε απαλά την επιφάνεια και καλύπτουμε με τη μεμβράνη που αφήσαμε να εξέχει. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά. Αναποδογυρίζουμε το σεμιφρέντο σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη. Αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε, διακοσμώντας με τα βύσσινα που αφήσαμε κατά μέρος. Εναλλακτικά, σερβίρουμε με βύσσινο γλυκό κουταλιού.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Dessert
Winter
Desserts

Shop recipe for 1 serving

  • Κομπόστα Βύσσινο 425g
    425 gr
    8,4 €/ Kg€3,57
    7,14 €/ Kg
    €3,03
    7498191