Recipe Search ResultsΚότα με μπύρα στη γάστρα
Ab logo
  • Κότα με μπύρα στη γάστρα

Κότα με μπύρα στη γάστρα

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Κότα με μπύρα στη γάστρα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 2 μικρά πορτοκάλια κομμένα στη μέση
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 1 πρέζα θυμάρι (για τη σάλτσα)
  • 1 (χυμός για τη σάλτσα) λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από το ψήσιμο της κότας (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό (για το ταψί)
  • 1 κουτάλι του τσαγιού ανάμεικτα μπαχαρικά
  • 2 κουτιά μπύρα (για το ταψί)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στην μέση
  • περίπου 2 κιλά κότα
  • αλάτι (για τη σάλτσα)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Αναμειγνύετε το μείγμα μπαχαρικών με το αλατοπίπερο. Πλένετε και στεγνώνετε την κότα μέσα και έξω και την αλείφετε με τα μπαχαρικά.Βάζετε στην κοιλιά της τα 2 πορτοκάλια και τα κρεμμύδια. Βάζετε την κότα σε ένα σκεύος με καπάκι, κατά προτίμηση πήλινο (γάστρα) και ρίχνετε μέσα τη μπύρα και το διαλυμένο μέλι.Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε την κότα στους 180oC για 1 ½ ώρα περίπου. Ανοίγετε το καπάκι και βγάζετε από το ταψί 1 ½ φλιτζάνι από τους χυμούς ψησίματος. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας μέσα στο ζωμό και ρίχνετε το μείγμα πάνω στην κότα. Την ψήνετε έτσι ανοιχτή για να ροδίσει περίπου 20 λεπτά. Βγάζετε την κότα από τη γάστρα και την σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για λίγο. Σουρώνετε τους χυμούς από το ψήσιμο και τους βάζετε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτετε λίγο φρέσκο βούτυρο, το χτυπάτε με ένα πιρούνι για να δέσει λίγο η σάλτσα. Συνοδεύεται με πατάτες κυδωνάτες ψημένες με λαδολέμονο και θυμάρι στο ταψί.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Κότα με μπύρα στη γάστρα

Shop this recipe

Essential ingredients