Recipe Search ResultsΚρανιός ψητός με σάλτσα δεντρολίβανου-μουστάρδας
Ab logo
  • Κρανιός ψητός με σάλτσα δεντρολίβανου-μουστάρδας

Κρανιός ψητός με σάλτσα δεντρολίβανου-μουστάρδας

by ΑΒ FOOD STORIES
Ο κρανιός «ΑΒ Επιλογή» έχει αφράτο ψαχνό, χωρίς πολλά κόκαλα και μπορείτε να τον βρείτε ολόφρεσκο στα ιχθυοπωλεία της ΑΒ.

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

4 of 5
Classic
Summer Meal
Main courses
Κρανιός ψητός με σάλτσα δεντρολίβανου-μουστάρδας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 κρανιοί «ΑΒ Επιλογή»
  • 6 κλαράκια δεντρολίβανο
  • 6 κλαράκια μαϊντανός
  • 2 σκελίδες σκόρδο «ΑΒ Fresh to go», σε λεπτές φέτες
  • 120 ml ελαιόλαδο Καλαμάτας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 50 g μουστάρδα ΑΒ
  • 1 ντομάτα, σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη

Start cooking

Αλατίζουμε καλά τα ψάρια μέσα έξω και βάζουμε στις κοιλιές τους από 2 κλαράκια δεντρολίβανο, χοντροκομμένο, μαζί με το σκόρδο και 2 κλαράκια μαϊντανού. Τα αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο. • Βάζουμε και από 1 κλαράκι δεντρολίβανο πάνω στη σχάρα όπου θα τα ψήσουμε και ψήνουμε συνολικά 20 λεπτά, προσέχοντας αν αρπάξουν να ανεβάσουμε σχάρα ή να τα μεταφέρουμε σε λίγο πιο μέτρια φωτιά. Όταν ενδιάμεσα τα γυρίσουμε από την άλλη πλευρά, βάζουμε άλλο κλαράκι δεντρολίβανο στη σχάρα. • Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και 1 κ.σ. φύλλα δεντρολίβανου. Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι με το λεμόνι, το ξύσμα, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και αδειάζουμε στο μπολ που θα σερβίρουμε. Προσθέτουμε τα κυβάκια ντομάτας, τα φύλλα μαϊντανού και δεντρολίβανου και την ξερή ρίγανη. Σερβίρουμε μαζί με τα ψάρια.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Summer Meal
Lunch
Main courses
  • Κρανιός ψητός με σάλτσα δεντρολίβανου-μουστάρδας