Recipe Search ResultsΚρέμα γιαουρτιού με καραμελιζέ αχλάδια
Ab logo
  • Κρέμα γιαουρτιού με καραμελιζέ αχλάδια

Κρέμα γιαουρτιού με καραμελιζέ αχλάδια

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Romantic Meal
Desserts
Κρέμα γιαουρτιού με καραμελιζέ αχλάδια

Ingredients for 4 People

4 People

    Start cooking

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

    Μαλακώνουμε το φύλλο ζελατίνας σε κρύο νερό και το λιώνουμε σε ένα μπολ με ελάχιστο καυτό νερό (1 φλιτζανάκι του καφέ). Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γιαούρτι και ανακατεύουμε, ενσωματώνοντας και το υπόλοιπο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη έως ότου γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο μίγμα γιαουρτιού ανακατεύοντας απαλά με μία πλαστική κουτάλα. Γεμίζουμε τα ατομικών μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί.

     

    ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΙΖΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

    Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και αρχίσει να βγάζει αφρούς, ρίχνουμε τα αχλάδια και τα σιγοβράζουμε έως ότου καραμελώσουν πολύ καλά. Σβήνουμε με το ρούμι. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε πάνω από την κρέμα.


    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Romantic Meal
    Dessert
    All seasons
    Desserts
    • Κρέμα γιαουρτιού με καραμελιζέ αχλάδια